Ostali sportovi

Ove nedjelje zenički MNK Neimari gostuju u Žepču u komšijskom derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tekućeg vikenda igraju se utakmice 9.kola u Prvoj futsal ligi Federacije BiH, grupa Centar. Ovo je drugo kolo proljetnog dijela takmičenja, u kojem zenički malonogometni klub (MNK) gostuje ekipi MNK Žepče, a u prvom proljetnom kolu Zeničani su bili slobodni.

U jesenjem dijelu sezone zenički ligaš slavio je sa 3:0 u zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“.

Ovaj derbi susret u Žepču igra se ove nedjelje, 05. februara od 19,30 sati u dvorani KŠC Don Bosko.

Inače, u dosadašnjih sedam utakmica u Prvoj futsal ligi protiv Žepča, zenički Neimari su ostvarili pet pobjeda, Žepče jednu pobjedu, a jedan susret završen je neriješeno.

Danas (subota, 04.2.), jesenji prvak i lider na tabeli, MNK Futsal Team iz Tešnja poražen je u Usori od MNK Usora rezultatom 6:4. Usora sada ima skor 4/4 , 12 bodova, a Tešnjaci pet pobjeda, jedan remi i dva poraza, 16 bodova. Pobjedom u Žepču Neimari bi došli na drugo mjesto i zaostajali bi samo jedan bod od lidera iz Tešnja. Neimari su na skoru od četiri pobjede i dva poraza, 12 bodova.

U nastavak sezone Neimari ulaze maksimalno ozbiljno, kako sa treninzima tako i sa pojačanjima. Doveli su i neka pojačanja, a klub je napustio standardni igrač, Alija Bajrić, koji sada nastupa za MNK Žepče.

U rosteru Neimara će biti i igrači koji su već nastupali za Neimare. To su: Armin Brljak, Amar Šišić i Mirza Sejmen. Četvrto pojačanje je Armin Kapetan, bivši igrač iz Premijer lige. Peto pojačanje im je u stručnom štabu. To je Fadil Hodžić, koji će raditi sa golmanima i koji se vraća, nakon skoro 15 godina, na sportske terene.

U nastavku Prve futsal lige velika borba za vrh tabele i doigravanje za Premijer ligu vodiće se između tri ekipe: Futsla Team Tešanj (jesenjeg prvaka), Neimari i sarajevski Futsal Željezničar, a nakon sutrašnje utakmice u Žepču vidjet će se i kakve su šanse Žepča.

 U takmičenju Prve futsal lige Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2022/2023 učestvuje 28 klubova koji su raspoređeni u četiri grupe: Sjever, Centar, Zapad i Jug.

Takmičenje Prve futsal lige FBiH završava se 11/12.03.2023. godine, nakon čega se igra play-off u koji će plasman ostvariti po dvije najuspješnije ekipe iz svake grupe.

Pobjednik nakon odigranog doigravanja postat će prvak Prve futsal lige FBiH za sezonu 2022/2023 i ostvarit će plasman u Premijer futsal ligu BiH.

Parovi 9.kola, 04./05.2.2023.god.:

Usora: MNK USORA – MNK FUTSAL TEAM  6:4

Žepče: MNK ŽEPČE – MNK NEIMARI (19,30)

Vitez: KMF VITEZ – MNK FOJNICA (19)

(Slobodna ekipa Futsal Željezničar)

E.Imamović

Foto plakat Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno