Košarka

Ove nedjelje u 16 sati košarkašice KŽK Čelik domaćini u Areni Igmanu iz Istočnog Sarajeva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru četvrtog kola bh. košarkaške Lige 12, ove nedjelje, 10.novembra 2019.godine u 16 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ KŽK Čelik je domaćin ekipi Igmana iz Istočnog Sarajeva. Obje ekipe imaju isti omjer na tabeli sa po jednom pobjedom i dva poraza u prethodna tri kola prvenstva. Ulaz na utakmicu je slobodan za gledaoce.

Aida Kalušić, šef stručnog štaba KŽK Čelik, istakla je zadovoljstvo  prethodnom utakmicom u Banjoj Luci protiv favorizovanih Orlova i očekivanja pred nedjeljnu utakmicu protiv Igmana:

– Bili smo nadomak dobrog rezultata protiv Orlova na gostovanju, međutim, treća četvrtina, u kojoj  naše mlade igračice nisu izdržale pritisak, na kraju je bila presudna u pobjedi Orlova. Raduje me povratak ekipe u zadnjem periodu gdje smo pokazali karakter i bili blizu iznenađenja. Veliku sigurnost ekipi je dala Nedžla Kovačević, koja se vratila poslije povrede, odigrala odlično, te je naša igra dobila drugu dimenziju. Naš cilj je, da pored dobre igre iskusnih igračica kapitena Anide Ćorović, Sedine Halimić i Amine Ćehajić, naše mlade igračice igraju kontinuirano dobro  i da minutažu koju dobiju iskoriste na kvalitetan način. Igman poštujemo i spremamo se maksimalno za ovu utakmicu -, kazala je trenerica Kalušić.

Nedžla Kovačević o povratku na teren i predstojećem protivniku Igmanu kaže:

-Nakon povratka se dobro osjećam, spremna sam za nove izazove. Što se tiče utakmice protiv ekipe Igmana, mislim da smo objektivno jači, ali ne smijemo nikoga potcjenjivati i trebamo ući u utakmicu maksimalno ozbiljno. Dobro treniramo i spremni smo da pružimo dobru partiju u nedjelju -, izjavila je Kovačević.
Nominovane sudije za utakmicu u Zenici: Glavni sudija Hasan Bajgorić, sudija 1 Esad Pelja, sudija 2 Dženan Hasić, delegat Zoran Marković.

O ovo kolo tri ekipe ulaze sa maksimalnim učinkom od tri pobjede. Derbiji se igraju u Banovićima (jedna ekipa će doživjeti prvi poraz) i Trebinju, nakon kojih se smanjuje broj ekipa bez poraza.

Derbi kola igra se u Banovićima. Domaće košarkašice, RMU Banovići, žele nastaviti sjajan niz pobjeda, a u ovom kolu im slijedi duel sa ekipom Orlova. Repriza prošlogodišnjeg finala play-offa i duel dvije ekipe koje nastupaju u regionalnoj WABA ligi. Orlovi su jedina ekipa koja je prošle godine savladala aktuelne prvakinje, pa će svakako biti jako interesantno vidjeti ko će u ovom susretu na kraju izaći kao pobjednik. Ovo je duel neporaženih ekipa ove sezone.

Play Off, koji je trenutno na prvom mjestu na tabeli gostuje neugodnoj ekipi Leotara i to je svakako jedan od derbija ovog kola.

Dakle, tabelu predvode Play Off, RMU Banovići i Orlovi sa po šest bodova i omjerom pobjeda i poraza 3/0, Konjic je četvrti sa omjerom 2/1, sedam ekipa imaju omjer 1/2 ( Igman, Leotar 03, Mladi Krajišnik, Čelik Subor, Brčanka, Jedinstvo Dženex i Rudar Sport). Ekipa Slobode je bez bodova i sa omjerom 0/3.

Parovi 4.kola:

Petak, 08.11.:

Jedinstvo Dženex– Rudar Sport (19h)

Leotar 03 – Play Off  (19,30)

Subota, 09.11.:

RMU Banovići – Orlovi (17)

Mladi Krajišnik – Sloboda  (19,30)

Nedjelja, 10.11.:

Čelik – Igman (16)

Brčanka – Konjic (18)

E.Imamović; foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno