Zabava

Ove nedjelje “Noć rock’n’rolla” Vranduk 2023, gost večeri Dado Topić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove nedjelje u Vranduku se organizuje „Noć rock’n’roll-a“. Ova, već tradicionalna, 13. manifestacija će se održati u Vrandučkoj tvrđavi u nedjelju.06.8.2023. godine u organizaciji „Muzičke radionice Vranduk- Zenica“ i menadžera projekta, Nisveta Abdulovića., koji su nosioci aktivnosti ovog programa.

I ove godine manifestacija je uvrštena u 6.„Zenica Summer Fest powered by Bingo“, koji traje od 04.8. – 14.8.2023.godine. Ulaz je besplatan.

Dakle, Vranduk će  po 13. put biti domaćin ove manifestacije, a riječ je o projektu koji egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca.

Kroz ove Noći rocka na Vranduku prošlo je preko 30 bendova iz više gradova BiH.

-Sa zadovoljstvom najavljujem 13. po redu ,Noć rock and rolla’ na Vranduku, 06. 08. 2023.godine. Pokazalo se da je ovo zasigurno jedan od najljepših događaja u regiji sa puno duše i energije koju nosi sam ambijent i publika, tako da i ove godine očekujemo veče koje puni baterije do sljedeće godine.

Bivao sam na najvećim svjetskim koncertima, al’ nigdje nisam osjetio takvu mistiku i magiju kao na „Noći Rn’R Vranduk“ gdje se sve spoji u jedno onako spontano, gdje roditelji drže djecu u naručju dugo, dugo i niko ustvari ne sjedi, pa čak i oni najstariji. Mislim da ljudima već odavno nedostaje spontanosti i iskrenosti,

Doći će nam ove godine i Dado Topić da podrži manifestaciju. To mi puno znači da se i on upisao, tako da kažem, u niz muzičkih velikana koji su se pokazali mojim istinskim prijateljima  i ljudima koji vole one koji rade na dobrobit sviju, a ne sam sebe.To je otprilike taj smisao evo 13. put i to baš gdje je najteže organizovati, ali i najljepše, a to je Vranduk. Nadam se da će ovo biti najljepša noć i da će nas ipak vrijeme poslužiti u onom intervalu kad nam je potrebno -, kazao nam  je Nisvet Abdulović, projekt menadžer ovog projekta.

Znači, na ovoj 13. večeri Rocka na Vranduku, prema najavi „Muzičke radionice Vranduk“-Zenica, učestvovat će: TEŠKA TEMA – Sarajevo, BEZ RIKVERCA – Banja Luka, FLASTER – Zenica, HISO Zenica, gost večeri Dado Topić (Ex Time).

Prateći od početka ovu manifestaciju nabrojat ću neke od dosadašnjih učesnika Rocka na Vranduku: “EGOIST SHOW BEND ” (Zenica),  ROK GRUPA Doma kulture Žepče,  “ĆEIF” (Nemila), “KAMENJARI”(Vranduk),  “TAXI BEND” (Zenica),  “EXTRA 2000” Travnik), “Nina&LowerDose”,  “Nemoguće vruće”, a kao specijalni gosti Mladen Vojičić-Tifa sa svojim bendom, Seid Memić-Vajta, Dragan Stojković-Bosanac, ZE- SELEKCIJA,  specijalni gosti iz Sanskog Mosta rock grupa CARPE DIEM, COVER ART, RED BARON, NIETZSCHE’ S GOD, Mary Jam iz Banja Luke, SFOR iz Tešnja, Irnes Divjan iz Sarajeva, Neki novi klinci iz Breze, Rock Up-Zenica…

Iz organizacije pozivaju građane da dođu u Vranduk i uživaju u najljepšem ambijentu zidina drevne tvrđave, u kojoj, na pauzi, dopire zvuk ezana sa obližnje džamije Sultan Mehmeda II El Fatiha i sve odiše Bosnom.

Organizatori očekuju veliki broj posjetilaca, koji iz godine u godinu podržavaju cilj ovog događaja, a to je promovisati muzičare i živu svirku u prelijepom ambijentu vrandučke tvrđave.

Među medijskim pokroviteljima, kao svake godine, je i portal Zenicablog.

Tekst i foto arhiva

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno