Nogomet

Ove nedjelje igra se 18. kolo u ligi ZDK –U Tetovu Borac- Fortuna u Tešanjki Pobjeda -„Žepče 1919“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove nedjelje na rasporedu su utakmice 18. kola nogometne kantonalne lige Zeničko – dobojskog kantona (ZDK), sezona 2021/2022, u kojoj nastupa i pet zeničkih ekipa (Fortuna, Sporting, Borac Tetovo, Nemila i Steel City).

U Tetovu igraju Borac i Fortuna, a lider na tabeli „Žepče 1919“ gostuje, u derbiju kola, kod Pobjede u Tešanjki. Vodeća ekipa iz Žepča, bivši Premijerligaš, ima prednost od osam bodova od drugoplasiranog Borca iz Tetova i sve je bliže osvajanju ove lige i plasmanu u Drugu ligu FBiH, grupa Centar.

Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola. Bez ijednog boda i dalje je ekipa NK Steel City.

NK Steel City je obavjestio Nogometni savez ZDK da nisu u mogučnosti organizovati utakmicu prema utvrđenom rasporedu protiv NK Nemila, jer nemaju dovoljan broj igrača.

Evo svih parova 18.kola, (nedjelja od 16,30 h)

Tetovo: Borac – Fortuna

Zenica: Sporting – Vareš

Tešanjka: Pobjeda – „Žepče 1919“

Usora: Proleter – Napredak

Zenica: Steel City – Nemila (Ne igra se-odgođeno)

(Slobodna ekipa Novi Šeher)

Nakon 17. kola na prvom mjestu je ekipa „Žepče 1919“ sa 41 bod, drugi je Borac Tetovo sa 33, treća Pobjeda sa 32, četvrta Nemila ima 32, Vareš ima 31, Fortuna 24, Proleter 21, Napredak 13, Novi Šeher 10, Sporting 7 i Steel City bez bodova.

Liga broji 11 klubova, a to su: Fortuna, Sporting, Borac (Tetovo), Nemila, Steel City-Čelični grad (iz Zenice), Pobjeda (Tešanjka), Proleter (Makljenovac), Novi Šeher, Napredak (Šije), Vareš i „Žepče 1919“.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno