Naše

Ovako se NE parkira – ulica Reisa Čauševića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani, kao prilog za Vašu staru / novu rubriku “parkiranje” htio bih dvjema slikama ilustrirati dio problema koje imaju stanari na prostoru između ulica Dr. Mehmeda Spahe i Ulice Reisa Čauševića (dio koji se odnosi na prostor ispod “Lepe Brene” i “Dijamanta”).

Na jednoj od slika je “stari znanac” nas koji “gravitiramo” kontejnerima za bacanje smeća i radnika Albe koji često zbog “znančevog” načina parkiranja ne mogu obaviti svoj posao. Naša je “nesreća” dakle u tome što “znanac” kao i svi mi ima problem sa parkiranjem. No, mi to ne rješavamo na njegov način već kružimo i često parkiramo daleko od zgrade gdje živimo. I onda će na kraju neko ko bude bacao smeće imati neugodan susret sa “znancem” kada slučajno iz kese za smeće ispadne dio sadržaja i uprlja ovaj lijepi automobil.

Situacija biva još interesantnija kada se isti prostor pogleda iz drugog ugla. Tada u kadru imate osim “znančevog” auta ispred kontejnera i furgon dostavno vozilo firme XXXX. Vozilo svojim gabaritima ulijeva strahopoštovanje, ali izaziva još veći jad, bijes i nemoć kada niste stanju da se provučete između “znanca” i furgon vozila. Dotično furgon vozilo inače možete vidjeti parkirano u svim mogućim i nemogućim položajima,  čak ponekad i na trotoaru Ulice Reisa Čauševića. Onda možete zamisliti kako je uključiti se u saobraćaj u Ulici Reisa Čauševića koju veliki broj vozača smatra vrlo prikladnom za brzu vožnju od picerije Atlantis prema KPD.

Zato bih zamolio naše policajce koji revnosno obiđu ulicu Dr. Mehmeda Spahe i pripadajuće površine i zalijepe kaznu ukoliko točkom “nagazimo” trotoar ispred svoga ulaza da obrate pažnju i na naprijed predstavljeni dvojac, ne moraju dolaziti u noćnim satima, svako jutro do 8 ili 8:30 oni će biti tu i čekati njihovu reakciju.

 PARKIRANJE zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno