Info

Otvoreno pismo povodom nestašice lijeka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otvoreno pismo povodom nestašice lijeka – Obraćamo vam se ispred Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom koja broji 14 članica a povodom novonastale situacije – nestašice antiepileptika „Depakine“ koji koriste djeca i osobe s poteškoćama u razvoju u svrhu sprječavanja epileptičnih napada. Već neko vrijeme u apotekama na tržištu vlada nestašica ovog lijeka, a prema informacijama koje smo dobili nove količine se neće nabavljati.

Ističemo zaista veliku potrebu za ovim lijekom, jer osobe koje boluju od epilepsije isti moraju uzimati kontinuirano, inače su životno ugroženi.

Molimo vas da izvršite istraživanje razloga zbog kojeg se desila nestašica pomenutog lijeka ali i tržišta – da li se u pojedinim apotekama lijek ipak može nabaviti? Ovu molbu upućujemo ispred populacije osoba sa invaliditetom koje boluju od epilepsije u svrhu adekvatne informisanosti oboljelih ali i podrške porodicama i samim oboljelim u vrijeme pandemije Koronavirusa i naredbi Kriznog štaba o reduciranju aktivnosti u svrhu prevencije širenja oboljenja.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno