Uncategorized

Otvoreno pismo Ministarstvu obrazovanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otvoreno pismo Ministarstvu obrazovanja – Poštovana gospodo, Obraćam Vam se vjerovatno u ime mnogo roditelja ovog grada djece, đaka prvaka, koji upisuju školsku 2016/2017-tu godinu.

Ne da smo razočarani načinom organizacije upisa u školu i pohađanja male škole, nego ste sve izveli krajnje neozbiljno i neprofesionalno. Zaista, kao visokoobrazovana osoba u ovom gradu konstantno doživljavam vrijeđanje inteligencije i zapitam se da li ama baš i jedna normalna osoba rukovodi ovim gradom i kantonom.

Ne mali broj roditelja je propustio rok za upis djeteta u školu, jer ste nam prvo nametnuli kao obavezno pohađanje male škole i svako normalan bi razumio da će upis u redovno osnovno obrazovanje biti po završetku male škole i prijemu diplome kao potvrde o istom.

Ali ne, ni ta stvar u našem gradu ne može biti uredno urađena pa su upisi različiti u svakoj školi pojedinačno, a da mala škola nije ni blizu okončanja. Zaključujem da je Direktor škole Zakon pa ima ovlast da donese termin za upis kad njemu samom najbolje odgovara da mu ne poremeti godišnji odmor. Pa zašto onda imamo Ministarstvo obrazovanja, jako bih voljela da mi neko odgovori na to pitanje!? Zar upis ne bi trebao da bude u svim školoma na kantonu u isto vrijeme i javno objavljen?

Apsurdno je više kako prvenstveno Vi, koji ste visokoobrazovani građani dozvoljavate sebi ovakve propuste.

Broj upisane djece se iz godine u godinu smanjuje, ali situacija je taman takva kao da ih ima previše pa se Zakoni prilagođavaju tome da se svi ne upišu, da ne bi škole bile pretrpane.

Zaista je vrijeme da shvatite da se građani bude i polako počinju reakcije, mladih ljudi, obrazovanih ljudi koji neće dozvoliti da im neko vrijeđa inteligenciju i traže bolje za svoju djecu. Jedna sam od tih i zbog toga pišem i nadam se da će moj glas doći do nekog ko će se barem zapitati “pa stvarno, daj da vidimo šta de to dešava…”.anjem

Zahvaljujem ako ste se uopšte potrudili da pročitate do kraja,

S poštovanjem, B. Č. (puni podaci poznati redakciji)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno