Posuđeno

Otvoreno pismo gradonačelniku Smajloviću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Postovani, Na jednoj od posljednjih sjednica Gradskog vijeca donijeli ste za nas starosjedioce grada Zenice neprihvatljivu odluku da na prostoru Musale vrsite ukop tzv zasluznih gradjana. Prema vjeri kojoj vecina vijecnika pripada strogo je zabranjeno oduzimati ili nanositi zemlju, sto ste vi ovih dana uradili. Kao gradjani gradskih mjesnih zajednica nase djedove i nene sahranjivali smo na Musali i osjecamo gorcinu sto ne date mira nasim umrlim. Postavljamo pitanje ko spada u tzv grupu zasluznih gradjana a odgovor se namece da mislite na politicare i profitere koji su svojim odlukama i krivotvorenjem okolinskih dozvola Zenicku kotlinu pretvorili u prostor nemoguceg zivljenja.

Svjedoci smo da svakodnevno umiru mladi ljudi a da broj umrlih iz godine u godinu se povecava o cemu je OTPOR vec pisao a neki mediji prenijeli to pismo pod naslovom ” Zenicani su zamorci vlasti”. Tom prilikom je navedeno da broj umrlih se povecao za 13% sto je alarmantan podatak. Nedavna ispitivanja tla od strane Federalnih institucija su pokazala da su prostori Serica zasiceni olovom a kao usputna vijest je spomenuto da je u jednom uzorku salate iz Stranjana pronadjen jedan od najpogubnijih elemenata po ljudsko zdravlje arsen. 

Od Vas zahtjevamo da ponistite odluku o formiranju parcele za ukop zasluznih gradjana [ma ko oni bili] na Musali jer ista pstoji u projektu Gradskog groblja ”Prasnice”. Ako ne udovoljite nasim zahtjevima pozivajuci se na Arhujsku konvenciju koju je potpisala nasa Zemlja od Vas zahtjevamo raspisivanje referenduma iskljucivo gradskih mjesnih zajenica. U protivnom organizovacemo potpisivanje peticije za smjenu gradonacelnika.

Za NG Ekoloski pokret OTPOR ekolog Akif Smajlovic,prof.

DSC00625



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno