Zenica

Otvoren nagradni konkurs za idejno rješenje logotipa Lokalne fondacije Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Lokalna fondacija Zenica (LFZ) raspisala je konkurs za izradu kreativnog rješenja logotipa Fondacije. Poziv je upućen svim kreativcima koji mogu da doprinesu razvoju ove ideje, te prenesu poruku građanima, a najbolje rješenje izabrano putem javnog glasanja biti će novčano nagrađeno.

Zajedničkim djelovanjem, građana, privrednih subjekata te javnih ustanova I preduzeća možemo da brže uočimo probleme naše zajednice, obezbjedimo sredstva i podržimo male projekte da bi se problemi riješili na zadovoljavajući način. Ko najbolje poznaje potrebe zajednice? Građani. Zato osnivamo Fondaciju koja će spojiti resurse koji postoje u zajednici sa ljudima kojma treba podrška da od lokalne zajednice naprave još bolje mjesto za život. Fondacija želi da upravo građani kreiraju strategiju rada Lokalne fondacije Zenica, a oblasti djelovanja koji ćemo pokrivati su:

  • građanski aktivizam
  • filantropija
  • mladi
  • sport i kultura
  • obrazovanje
  • urbana mobilnost i javni prostor

 

Prva faza u realizaciji navedenih aktivnosti jeste kreativni koncept i odabir logotipa Lokalne fondacije Zenica. Rad treba da zadovolji osnovne norme dobro osmišljenog logotipa: autentičnost, jasnoća, estetika, jednostavnost-primjenljivost, svrsishodnost. Poruka koju kreativni koncept šalje mora biti dovoljno jasna, prepoznatljiva i upečatljiva kako bi mogla biti obilježje Lokalne fondacije Zenica.

Dizajn logotipa treba da sadrži grafički element i slovne oznake (ispis Lokalna fondacija Zenica). Prilikom dizajniranja logotipa, treba imati u vidu mogućnost njegove primjene u različitim formatima, štampanim i digitalnim materijalima, u boji ili grayscale prikazu. Logotip treba biti originalni autorski rad, koji nije korišten u javnosti u bilo koje svrhe, niti je u momentu podnošenja po ovom konkursu u bilo kakvoj upotrebi.

Više o fondacijama koje su usmjerene na razvoj određene lokalne zajednice, kroz pružanje finansijske i drugih vidova podrške inicijativama građana za rješavanje raznih važnih pitanja koja ih okružuju, možete saznati ovdje: https://www.lokalnefondacije.ba/program/

Kreativno rješenje logotipa Lokalane fondacije Zenica se treba dostaviti do nedjelje, 05.12.2021. godine na mail adresu: [email protected].

Nakon završetka konkursa, odabirom tročlane komsije 3 najbolja rješenja će biti objavljena na Facebook stranicu Lokalna fondacija Zenica https://www.facebook.com/Lokalna-fondacija-Zenica-112740984387532 gdje će građani odabrati najbolje. Rješenje sa najviše like-ova će dobiti nagradu u iznosu od 350,00 KM.

Budite dio okruženja koji svakim danom mjeri uspjeh po onome što daje drugima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno