Zabava

Otvoren 7. Festival turskog filma

Svečano je otvoren 7 Festival turskog filma u Zenici u Multipleks kinu Ekran sa filmom Fetih 1453. Nekoliko stotina Zeničana, u prepunoj sali Multipleks kina Ekran je gledala odličan film koji je najskuplji film turske kinematografije ikad napravljen. Film Fetih 1453 govori o sultanu Mehmedu Fatihu i osvajanju Kostantinopolja (Istanbul).
Na svečanom otvaranju 7 Festivala turskog filma u Zenici je bilo veliki broj zvanica i zaljubljenika turskog filma koji iz godine u godinu bilježi sve više uspjeha na festivalima širom svijeta.
7 Festival turskog filma u Zenici svečano je otvorio ataše za kulturu i turizam Soner Šahin. Prije početka filma ataše Soner Šahin se družio sa djecom koji su članovi FK ZSK iz Zenice i koji su tom prilikom dobili prigodne poklone (ruksake) 
Zahvaljujući saradnji Ureda za turizam i kulturu Turske ambasade koji je organizator festivala i Asocijaciji Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica i Multipleks kinu Ekran koji su suorganizatori festivala, zenička publika će od 28.04 pa do 02.05 imati mogućnost uz besplatan ulaz na projekcije filmova pogledati 5 odličnih turskih filmova.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem