Zenica

Otpočela akcija besplatnog mjerenja očnog pritiska

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otpočela akcija besplatnog mjerenja očnog pritiska – Obilježavajući Svjetski dan borbe protiv glaukoma, Služba za očne bolesti Kantonalne bolnice u Zenici i njihov Kabinet za glaukom, tokom ove sedmice u terminu od 10 do 12 sati organizuju za građane aktivnosti  besplatnog mjerenja očnog pritiska, a u cilju prevencije razvoja pomenutog oboljenja.

-Glaukom je bolest oka, izazvana uglavnom povećanim očnim pritiskom, koji oštećuje očni živac, te ukoliko se na vrijeme ne otkrije i ne liječi, izaziva i sljepilo, pojašnjava primarijus doktorica Dženana Isaković,načelnica bolničke Službe za očne bolesti, navodeći da je glaukom, od kojeg danas boluje oko 4,5 miliona ljudi u svijetu, drugi najčešći uzrok sljepila.

Ovo oboljenje danas se može na vrijeme dijagnosticirati i uspješno liječiti, pa je zato veoma važno animirati građane na potrebu redovnih oftalmoloških pregleda i kontrola očnog pritiska,  što zapravo i jeste cilj ove, već tradicionalne, aktivnosti koju organizuju u Službi za očne bolesti Kantonalne bolnice u Zenici.    (V.J. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno