Zločini

Otkrivamo: Zašto je policija ogradila dio Trga Alija Izetbegovića u centru Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas (petak) oko podneva, redakciji Zenicabloga se javilo više sugrađana, kazavši da je policija trakama ogradila dio Trga Alije Izetbegovića, te da sa distance nije jasno o čemu se radi. Obziromd a niko nije primjetio pojačano prisustvo policije, niti da se obavlja uviđaj, neki su pomislilid a se radi o nekom “umjetničkom performansu”. Ipak, zatražili smo i dobili zvaničan odgovor o čemu se radi.

– SIPA i ministarstvo sigurnosti provode aktivnosti na rekonstrukciji događaja iz 1993. MUP ZDK je dobio zadatak da osigura lokaciju, a o čemu se konkretno radi, vjerovatno će oni obavjestiti javnost, rečeno nam je u sjedištu Uprave policije MUP-a ZDK.

Poznato je da se 1993. na toj lokaciji dogodio masakr u kojem je ubijeno više naših sugrađana. Od artiljerijske granate ispaljene sa položaja HVO masakrirano je više osoba. U pomen ubijenim postavljena je, nedaleko od mjesta zločina, spomen ploča sa imenima ubijenih. Da li se radi o rekonstrukciji ovog, jedinog poznatog i “zvučnog” događaja na ovoj lokaciji iz 1993. ili nečemu drugom, saznaćemo kad i ako se oglase iz SIPA-e.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno