Zločini

Otkrivamo: Turci oteti u Sarajevu, prebačeni, opljačkani i zatočeni u Kovanićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U mjestu Kovanići kod Topčić Polja četiri državljanina Turske držana kao zarobljenici, o čemu smo pisali jutros NA OVOM LINKU. Kako je potvrdila glasnogovornica MUP-a ZDK, Aldina Alić za Hayat.ba, jučer oko 16 sati je prijavljeno krivično djelo otmice. Policija je odmah izašla na teren, gdje je zatekla četiri državljanina Turske. U pitanju je krivično djelo otmica. Uviđaj je odmah izvršen, a policija je i dalje na terenu, te se provjeravaju svi detalji – navela je Alić. Naime, kako saznaje portal Hayat.ba, turiste Turske je u Sarajevu kidnapovalo više osoba.

Odmah nakon kidnapovanja, počinioci ovog djela su ih prebacili u mjesto Kovanići kod Topčić Polja, općina Zenica. Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, u otmici su učestvovala četiri bh. državljanina, koji su opljačkali turiste iz Turske, uzevši im novac, nakit i lične dokumente. Državljani Turske su bili vezani u napuštenoj kući sve do jučer, kada se jedan od njih odvezao i potražio pomoć mještana. Mještani su odmah pozvali policiju, koja je izašla na mjesto događaja. Kako saznajemo, neki od turista su lakše povrijeđeni. Turisti iz Turske su trenutno na razgovoru u MUP-u.

(Mehmed Sultanović)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno