Politika

Otac i sin u službenom helikopteru: Pitali smo Arnela i Ramu Isaka za komentar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fotografija Arnela i Rame Isaka koji poziraju u helikopteru izazvala je veliki broj komentara na društvenim mrežama.

Vožnja helikopterom u privatnom aranžmanu ne bi bila ništa čudno, međutim reakcije je izazvala činjenica da je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak do Potočara službenim helikopterom išao sa svojim sinom Arnelom, inače federalnim zastupnikom.

Prvo smo za komentar nazvali zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Arnela Isaka koji je bio iznenađen činjenicom da je u javnost dospjela njegova privatna fotografija. Objašnjenja o vožnji za koju smo ga pitali nije davao.

Nakon toga smo kontaktirali ministra Ramu Isaka koji je za Klix.ba rekao da je postalo smiješno komentarisati sve ono šta se piše na društvenim mrežama.

Međutim, na naše pitanje da javnosti objasni otkud u službenom vozilu njegov sin objasnio je da je posjeta realizovana u skladu sa zakonom.

“Ja radim 24 sata i uradio sam što nije neko za 20 godina. Pa evo i u vozilima s novinarima koji idu na teren se voze ljudi koji nisu novinari. Gdje to piše ko koga može voziti? Zakon je jasan, ne možeš vozilo koristiti za privatne svrhe, kad ideš u službenu posjetu možeš voziti bilo koga”, rekao nam je Isak.

Šef kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović objasnio je za Klix.ba kako je došlo do toga da se Arnel i Ramo Isak zajedno voze u službenom helikopteru.

“Procjena ovlaštenih službenih lica je bila da zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Arnel Isak u tom momentu mora putovati helikopterom”, rekao nam je Mušinović.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje Arnelu Isaku su u Sarajevu skinuti šarafi sa automobila zbog čega se smatralo da je njegova sigurnost ugrožena.

Izvor: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno