Politika

Isak o Snazi naroda: Pristupio nam je zavidan broj ljudi, sutra ekskluzivno o imenima na ceremoniji u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svečana ceremonija povodom osnivanja nove političke stranke u Bosni i Hercegovini – Snage naroda, bit će održana sutra, 14. jula, u 18 sati u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Jedan od osnivača stranke, nezavisni federalni zastupnik Arnel Isak kaže za Faktor da je do sada stranci pristupio zavidan broj ljudi.

Iako je Isak ranije najavio da su osnivači ovog političkog projekta “malo jača imena” kao i da su se stranci priklonila zvučna politička imena te neki gradonačelnici, danas nije želio govoriti o imenima.

– Sve će ekskluzivno biti otkiveno sutra na svečanosti. Ono što mogu reći da je preko online aplikacije koju smo pustili prije desetak dana stranci pristupilo blizu 500 ljudi, a ranije putem pristupnica još oko 400. Fin je to broj – kaže Isak.

Kako poručuju iz Snage naroda, u vremenu kada se čini da univerzalne i ljudske vrijednosti gube svoj smisao i značaj, Bosni i Hercegovini su prijeko potrebne nove i svježe snage unutar političkog miljea, koje su odlučne u saradnji sa demokratskim snagama i podrškom evropske zajednice napraviti krupne društveno-političke promjene u sadašnjosti zarad bolje budućnosti.

– Odlučni smo i ustrajni u političkoj i institucionalnoj borbi protiv ekspanzije političkog licemjerja, nesavjesnog, neodgovornog, neintelektualnog i nestručnog pristupa krucijalnim pitanjima koja se tiču sudbine naših naroda i građana.

Kada je u pitanju razvoj i očuvanje nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta Bošnjaka, za sebe ne tražimo ništa više, a ni manje, što nismo spremni osigurati drugim narodima, ali i svim građanima Bosne i Hercegovine – navodi se, između ostalog, u programu stranke.

Između ostalog, Snaga naroda zalaže se i za redovnu i doživotnu naknadu boračkoj populaciji i svim žrtvama protekle agresije, te njihovo penzionisanje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno