Sudske klupe

Osuđujuća prvostepena presuda protiv (bivšeg) direktora Medicinske škole Selvira Hadrovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Općinski sud u Zenici, dana 20.05.2022.godine, donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Hadrović Selvira zbog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, iz člana 383. stav 1. KZ FBiH, kojom mu je izrekao uvjetnu osudu utvrdivši kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci koja se neće izvršiti ako u roku od 1 (jedne) godine ne počini novo krivično djelo, obavezao ga na naknadu troškova postupka, kao i da oštećenoj isplati iznos od 250,00 KM u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude, u protivnom će se opozvati uvjetna osuda.

Optuženi se tereti da, kao direktor Javne ustanove „Medicinska škola“ u Zenici, nije obavio svoje službene dužnosti koje se ogledaju u  blagovremenom dostavljanju Ministarstvu za obrazovanje nauku, kulturu i sport ZDK dokumentacije za osvojeno prvo mjesto na  kantonalnom takmičenju srednjih škola u košarci za djevojke, svjestan da na taj način profesorica tjelesnog odgoja K. Dž. neće dobiti  novčanu nagradu u iznosu od 250,00 KM, na što je pristao.

 Napomena: „Molimo Vas da pri čitanju i konzumiranju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela  imate u vidu presumpciju nevinosti  iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno