Sudske klupe

Osuđivani silovatelj uhapšen pod tušem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osuđivani silovatelj uhapšen pod tušem – Osuđivani silovatelj Emsad Valentić (45) iz Orahovice kod Zenice, koga je policija danima tražila zbog napada na komšije i paljenja sijena, uhapšen je u četvrtak uveče.

Nezvanično, zatečen je u kući poznanika u Orahovici, gdje se navodno tuširao. Izvor blizak istrazi je kazao da se Valentić krio danima u šumi iznad sela Orahovice i da mu je porodica krišom dostavljala hranu.

Prije hapšenja Valentića su uočili mještani na jednom proplanku iznad sela, o čemu su odmah obavijestili policiju koja je danima patrolirala.

– Hapšenje je izvedeno nakon što je policija primijetila Valentićevog brata kako ide sa kesom hrane i cigaretama, te odlazi u kuću poznanika Jakuba J. Nakon što se vratio, policija je upala u kuću i zatekla Valentića u kupatilu i uhapsila ga – kazao je za sarajevske medije mještanin Orahovice i dodao da je priveden i vlasnik kuće Jakub.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, navodeći inicijale, potvrdili su da je Valentić uhapšen.

– Intervencijom službenika Policijske stanice Nemila uhapšen je V. E. koji je bio u bijegu. Ovo lice se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnih djela ugrožavanje bezbjednosti i paljevina – saopšteno je iz MUP-a ZDK bez navođenja drugih detalja.

Valentić je u maju 2008. osuđen na 12 godina robije u Kantonalnom sudu u Zenici zbog silovanja svoje maloljetne kćerke koja je tada imala 12 godina. Prema presudi, djevojčicu je silovao u avgustu 2007. kada je oko ponoći odveo iz kreveta kuće u Kovačićima kod Nemile i izveo napolje, gdje je s njom ostao oko tri sata.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno