Sudske klupe

Asmiru Ahmetoviću šest godina robije za pljačku i premlaćivanje starice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tridesetosmogodišnji Asmir Ahmetović iz Zenice osuđen je na šest godina robije za pljačku i premlaćivanje sugrađanke V.LJ. (77), kojoj je, po ovoj prvostepenoj presudi, u svom pohodu prelomio vrat lijeve butne kosti.

Kako je potvrđeno za “Nezavisne novine”, optuženom se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, počev od 20. maja, kada je starica i opljačkana, a on ubrzo nakon toga uhapšen.

Sedamdesetsedmogodišnjakinja se, s imovinskopravnim zahtjevom, upućuje na parnični postupak.

Ahmetović je proglašen krivim da je 20. maja, oko 18.30, u Zenici došao do kuće vlasništvo V.LJ., za koju je znao da živi sama, odnosno da su joj djeca u inostranstvu i da ima novca, jer joj je povremeno radio oko kuće.

“Kada je ona zatvarala ulazna vrata, nakon što je mačkama ispred kuće dala hranu, ruke je stavio na vrata ne dajući joj da ih zatvori”, navedeno je u presudi Kantonalnog suda u Zenici. Kako se dodaje, starica je u strahu pokušavala da zatvori vrata gurajući ih svom snagom.

“On je snažno gurnuo vrata s vanjske strane svjestan da usljed takvog guranja može dovesti do pada starice i njenog teškog povređivanja. Ona je i pala na betonski pod, te se od bola i straha umokrila  i plačući dozivala komšije u pomoć”, piše u presudi.

Dok je starica ležala potrbuške na podu, kako se dodaje u presudi, nogama ju je udario više puta po tijelu vičući: “Đe su ti pare, đe ti je zlato, što si me prijavila policiji”, misleći na događaj kada ga je, kako se navodi, zatekla u krađi u svojoj šupi.

“Na to mu je ona u strahu plačući govorila: ‘Nisam te ja prijavila policiji’, a zatim je on rukama s njenog vrata strgao zlatnu ogrlicu, usljed čega je nastupilo crvenilo u području njenog vrata”, navodi se u presudi.

Nakon toga je, dodaje se, ušao u kuhinju, gdje je razbacao stvari tražeći zlato i novac, pri čemu je bacio na pod mobilni telefon starice, koji se razbio, a fiksni telefon je isključio iz utičnice.

“Za to vrijeme je starica ležeći i dalje potrbuške na istom mjestu gdje je pala plakala i dozivala pomoć, a on je izašao iz kuće s njenom zlatnom ogrlicom vrijednom oko 300 KM”, ističe se u presudi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno