Ostali sportovi

Osnovan Teniski klub “Napredak” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Teniski klub “Napredak” Zenica je rješenjem Ministarstva za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona broj: 06-04/2-04-10301/21 od: 19.04.2021. godine pristupio registru udruženja, te kao takav počeo sa djelovanjem u našem Gradu. Sa novim vizijama i idejama kroz podsticanje djece i omladine, kao i društvene zajednice uz entuzijazam i predanost Uprave teniskog kluba želimo izgraditi čvrste temelje koje će Zenici donijeti neka bolja vremena u budućnosti za teniski sport.

Jedna od vizija je formiranje prostorija, gdje će se obavljati administrativni poslovi. Teniski klub ima svoje prostorije u ulici Branilaca Bosne 2 (ulaz iz baste Da Vincis puba), koje se trenutno renoviraju, te će uskoro svi zainteresirani moći dobiti željene informacije o radu i aktivnostima kluba.

Od 23. 05.2022. godine počeo je projekat “Napretkova škola tenisa”, koji se odvija na teniskim terenima na Kamberovića polju. Očekivani rezultati su da mladi polaznici škole steknu afinitet prema teniskoj igri, da se samostalno natječu i prihvate tenisku kulturu. U školu se mogu upisati djeca uzrasta od 5 godina. Bitno je naglasiti da klub uporedo provodi i školu za odrasle, koji se žele amaterski baviti tenisom i naučiti osnove tenisa, koje će poslije kroz igru unapređivati. Sve informacije vezane za školu tenisa se mogu dobiti putem facebooka ili instagrama, ali i dolaskom na teniske terene utorkom i četvrtkom u razdoblju od 18:00-20:00 sati. Uprava kluba se raduje Vašem dolasku.

Teniski klub „Napredak“ Zenica je jedan od rijetkih klubova u BiH koji ima Pravilnik o registraciji unutar kluba, kao i Odluke o članarinama i drugim naknadama, što je pokazatelj odgovornog pristupa Uprave kluba, ali i garant za velike sportske rezultate i uspjehe. Svi zainteresirani se mogu informirati o istima dolaskom u prostorije kluba ili putem društvenih mreža facebooka i instagrama.

PRIDRUŽITE SE I PODRŽITE RAD TENISKOG KLUBA “NAPREDAK” ZENICA.

UPRAVA TK „NAPREDAK“ ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno