Zenica

Osma Naučno-stručna konferencija Razvoj poslovanja 2018:  „Ekonomski izazovi zemalja u tranziciji“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osma Naučno-stručna konferencija Razvoj poslovanja 2018:  „Ekonomski izazovi zemalja u tranziciji“ – U hotelu Dubrovnik se održava dvodnevna 8. naučno-stručna konferencija Razvoj poslovanja 2018. – „Ekonomski izazovi zemalja u tranziciji“ u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Prvog dana održavanja konferencije predviđeno je izlaganje  šest uvodničara koji će raspravljati o  različitim aktuelnim temema s kojima se područje razvoja malih i srednjih poduzeća susreće, kao i unutrašnjim i inostranim utjecajima u smislu jačanja njihove konkurentnosti i razvoja nacionalnih ekonomija.

Na otvaranju konferencije prisutnima su se obratili: prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, gosp. Zlatko Jelić, ministar Ministarstva privrede Zeničko-dobojskog kantona, gosp. Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona i doc.dr.sc. Alaudin Brkić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Uvodničari prvog dana su bili :

  1. dr. Dragan Đuričin, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, član Predsjedništva Saveza ekonomista Srbije i dugogodišnji predsjednik tog saveza “Tranziciona lutanja privreda zemalja Zapadnog Balkana sa posljedicama na njihovu konkurentnost i stepen ekonomskog razvoja – kritički osvrt”.
  2. Akademik prof.dr. Rajko Tomaš, Ekonomski fakultet Univerziteta u Banja Luci
    “Makroekonomsko okruženje u BiH u funkciji razvoja biznisa – stanje i perspektive”
  3. dr. Fikret Čaušević, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu
    “Ekonomska pozicija zemalja Zapadnog Balkana u procesu finansijske globalizacije: 2000.-2016.”
  4. dr. Ljubo Jurčić, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista “Ekonomija zemalja Zapadnog Balkana – mogući pravci konkurentskog repozicioniranja”
  5. dr. Aziz Šunje, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu “Nužnost poslovnog restrukturiranja državnih i javnih preduzeća u BiH u cilju povećanja njihove efikasnosti i razvoja preduzetništva“_
  6. Akademik prof.dr. Slavo Kukić, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru
    “Nužnost tranzicije društveno-političkog ambijenta u BiH u cilju privlačenja FDI (direktne strane investicije) i stvaranja pretpostavki za razvoj biznisa

 Konferencija je nastavljena u zgradi Ekoomskog fakulteta UNZE.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno