Zenica

FOTO+VIDEO: Osvijetljeni Jalijski most u novom sjaju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO+VIDEO: Osvijetljeni Jalijski most u novom sjaju – Nakon provedene javne nabavke Grad Zenica izabrao je krajem septembra najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na osvjetljenju pješačkih mostova LED rasvjetom. Ugovorena vrijednost radova je 164.123,43 KM, a posao je povjeren konzorciju “Arcade” d.o.o. Tuzla i “Elektrotim” d.o.o. Banjaluka.

Realizacija Ugovora koji se odnosi na izvođenje radova na osvjetljenju pješačkih mostova “Jalijski most” i “Bilinopoljski most” LED rasvjetom počela je krajem septembra, a večeras smo zabilježili i kako funkcionira rasvjeta na jednom od gradskih mostova.

Hrabri momci iz Extreme Bosna Service bili su angažirani na najopasnijim i najekstreminijim radovima u ovom poslu, a mi donosimo dio foto galerije i video sa pješačkog Jelijskog mosta.

 

Na ovaj način stvorit će se normalni uslovi za kretanje pješaka u noćnim satima i uslovima smanjenje vidljivosti, a osim toga bit će postignut bolji vizuelni efekat na ova dva pješačka mosta preko rijeke Bosne”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Ovim projektom je obuhvaćeno:
• osvjetljenje pješačke staze mosta
• osvjetljenje pilona mosta
• osvjetljenje zateznih kablova mosta
• osvjetljenje donje konstrukcije mosta

Osvjetljenje pješačke staze vrši se postavljanjem LED trake u rukohvatu s obje strane mosta. Na taj način se postiže potreban nivo osvjetljenosti mosta za kretanje pješaka, te vidljiva linija mosta u pogledu s obje strane. Druga osvjetljenja (donje konstrukcije, pilona i zateznih kablova) se uglavnom odnose na dobijanje estetskih i efektnih elemenata postavljanjem led rasvjete koja može mjenjati boje, ali koja ne utiče na osvjetljenje šetališne zone.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno