Zabava

Osma festivalska noć ZSF-a: Zenička publika uživala uz tamburaše

Osma festivalska noć ZSF-a: Zenička publika uživala uz tamburaše – Završena je osma festivalska noć Zenica Summer Fest-a 2019. Zeničani su imali priliku vidjeti i slušati “Međunarodne tamburaške susrete”, na kojima su nastupili tamburaši iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Repertoar tamburaša je bio raznovrstan, od prepoznatljive i popularne sevdalinke, te starogradskih pjesma, do zabavne i klasične muzika, koja je dopunjavala njihov široki muzički opus.

“Veliko je zadovoljstvo ponovo biti ovdje, posebno što u Zenici imam puno prijatelja i saradnika. Zenička publika prepoznaje i cijeni sve ono što se na ovakvim manifestacijama uradi. Ovaj grad je i nastao upravo različitom kulturnom tradicijom, koja je spojena zeničkim načinom života, i zaista je velika vrijednost da ovakav način života živi u današnje vrijeme”, kazao je specijalni gost, prijatelj Zenica Summer Festa, i Gradskog umjetničkog društva Filigran, Enver Šadinlija.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem