Rukomet

Osam prijava za turnir Zaim Kobilica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osam prijava za turnir Zaim Kobilica- Iako je do održavanja turnira Zaim Kobilica, najvećeg međunarodnog rukometnog turnira u Zenici i Bosni i Hercegovini, ostalo još oko mjesec i pol, pripreme za turnir uveliko teku i nalaze se pri kraju.

O pripremama je gradonačelnika Fuada Kasumovića u kabinetu Gradonačelnika izvijestio predsjednik RK Čelika, Pane Škrbić.

– Turnir se održava od 20. do 22. augusta u gradskoj Areni Zenica. Do sada se za turnir prijavilo osam ekipa, iz zemlje i inostranstva, medju kojima su čak četiri premijerligaške ekipe iz BiH – kaže Pane Škrbić.

– Nakon što do krajnjeg roka za prijave, 27. jula, prispiju sve najavljene prijave za turnir, komesar turnira Nedim Šehić i Organizacioni odbor će, na osnovu kriterija, odrediti koje će ekipe učestvovati na ovogodišnjem turniru – dodaje Škrbić.

Pokrovitelj turnira Gradska uprava i gradonačelnik Kasumović

Inače, kako je dogovoreno na sastanku kod Gradonačelnika, generalni pokrovitelj ovogodišnjeg turnira će biti Gradska uprava i gradonačelnik Zenice.

Na sastanku je predsjednik RK Čelika upoznao Gradonačelnika i o ukupnom stanju u Klubu, o igračkom kadru, jačanju Upravnog odbora RK Čelika i o širenju Škole rukometa u okviru ovog kluba, što je jedan od velikih prioriteta.

Sa pohvalom je istaknuto da će dva petnaestogodišnjaka iz Čelikove vlastite rukometne škole (Ahmet Kačamaković i Eldar Zukić) biti priključeni treninzima prvog tima, te da će školu rukometa Čelika ubuduće voditi profesor Seldin Rizvanović i tim mladih stručnjaka, što govori o odlučnosti Uprave Kluba da se potpuno posveti tom segmentu rada.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je u ime Gradske uprave obećao RK Čeliku punu podršku u daljem radu i jačanju ovog kluba koji ima tradiciju od 71 godine postojanja.

RK Čelik postaje tim studenata

Ante Dragičević, jedan od najboljih igrača RK Čelika u prethodnoj prvenstvenoj sezoni, koji je na treninge i utakmice dolazio iz susjednog Žepča, od naredne prvenstvene sezone, nakon završetka srednje škole u Žepču, seli u Zenicu, gdje će studirati na Zeničkom Univerzitetu. Na taj način se broj studenata u prvoj ekipi RK Čelika (studiraju još tri domaća i po jedan igrač iz Kaknja i Zavidovića), popeo se na ukupno šest. Mladu studentsku ekipu u Čeliku predvodi dvadesetdvogodišnji sjajni igrač i student generacije Faris Mrako, koji je dvije prethodne godine na Filozofskom fakultetu u Zenici dobio dekanovu nagradu za studenta godine.

– Ovim putem, stvaranjem studentske ekipe RK Čelika, nastavit ćemo i dalje. Zenica jeste i mora biti centar okupljanja mladih rukometnih talenata – studenata, a zenički Univerzitet nudi veliki broj mogućnosti studiranja – kažu u Upravi Čelika.

Na kraju, u saopštenju RK Čelika se navodi da završni dio priprema za novu prvenstvenu sezonu ovaj klub započinje 4. augusta u gradskoj Areni Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno