Rukomet

Aktivnosti u Školi rukometa „Čelik Junior“ –Vrijedno se trenira, pozivi na jake turnire

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aktivnosti u Školi rukometa „Čelik Junior“ –Vrijedno se trenira, pozivi na jake turnire- Dok je  većina rukometnih ekipa  na odmoru, to ne važi za mlađeg zeničkog ligaša, Školu rukometa (ŠR) Čelik Junior u kojoj se i dalje vrijedno trenira. Momci svakog dana rade dvosatne treninge po planu i programu koji je sačinio stručni tim iz ŠR Čelik Junior Zenica -, saopštava nam Vladimir Zeljko, osnivač i glavni trener u ŠR Čelik Junior.

-Radi se po grupama i po pozicijama na usavršavanju do sada urađenog, na popravku do sada uočenih nedostataka i drugim tehničkim elementima, kako bi naši momci  što spremnije dočekali početak samih priprema, kao i početak takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, koja će ove godine biti vrlo interesantna. Naš plasman iz prethodne sezone nam daje za pravo da se u narednoj sezoni borimo za sam vrh, a zašto ne i za prvo mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH -, optimista je Zeljko.

Iako sa najmlađom ekipom u cijeloj ligi, u klubu kažu da mogu sebi dati za pravo za optimizam. Za dosta njihovih dječaka interesuje se nekoliko Premijerligaških ekipa, čak i ekipa koje imaju poznate Škole rukometa, što je, kako rekoše, dokaz njihovog kvalitetnog rada. Pozvani su i na nekoliko veoma jakih turnira u narednom periodu.

-Paralelno sa aktivnostima seniorske ekipe, radi se individualno sa našim mlađim kategorijama. Moramo istaknuti da smo angažovali trenera specijalistu, koji će u narednom periodu biti dio našeg stručnog štaba i raditi na poboljšanju psiho-fizičkih aktivnosti svih članova škole. Omladinske selekcije će učestvovati na nekoliko turnira, između ostalog u Kraljevu, Bijeljini, Slavonskom Brodu, na završnom turniru sportskih     igara mladih u Sarajevu, a i sami ćemo biti organizatori turnira u mini rukometu u osmom mjesecu ove godine -, izjavio je za Zenicablog Vladimir Zeljko.

Inače, u prošloj sezoni prvenstva u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2020/2021, u kojoj su nastupala i dva zenička ligaša, RK Čelik i ŠR Čelik Junior, prvo mjesto na tabeli i plasman u Premijer ligu, izborila je ekipa Gradačca sa 63 boda, drugi je bio zenički Čelik sa 57, a treći zenička ŠR Čelik Junior sa 49 bodova.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno