Ljudi

Osam godina od smrti Sanele Redžepagić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osam godina od smrti Sanele Redžepagić – Na groblju Prašnice u Zenici danas je obilježena osma godišnjica od smrti mlade operne umjetnice, Sanele Redžepagić, solistkinje Ljubljanske i Sarajevske Opere.

Iza uspješne operne dive ostale su mnogobrojne uloge i koncerti u dvijema Operama I sire, a između ostalog ostvarila je i sljedeće uloge: Kraljica (Adamić/Snjeguljica), Mercedes (Bizet/Carmen), Fenena (Verdi/Napuko), Cherubino (Mozrt/Figarov Pir), Grof Orlovski (Šišmiš/Štraus) i drugi.

Posljednje dane svoga mladog života, Sanela je provela u “društvu” sa notama Opere Carmen koja predstavlja vrhunac u karijeri svake mezzosopranistice, koju je Sanela trebala da igra u Narodnom Pozorištu Sarajevo, ali je smrt bila brža, oduzevši joj i život i voljenu ulogu.

Sve je u Božijim rukama, te riječi je Sanela uputila vom ocu nekoliko dana prije nego li će ispustiti svoju plemenitu dušu. Inače, vezano sa Sanelu je i tragedija koja joj se dogodila sa bračnim partnerom mladim perspektivnim glumcem Bosanskog Narodnog Pozorišta Zenica, Sanelom Agićem koji je iznenadno mlad preminuo, te sada počivaju na miru jedno pored drugog na Prašnicama u Zenici.

PRESS Fondacije “Sanela Redžepagić”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno