Ljudi

Ahmet Begić MVP kampa na Zlatiboru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ahmet Begić MVP kampa na Zlatiboru – Na daleko poznata vazdušna banja Zlatibor, u susjednoj Srbiji, bila je mjesto održavanja sedmodnevnog Ljetnjeg košarkaškog kampa “Zlatibor 2016”. Među više od trideset učesnika, super talentovanih igrača i igračica iz BiH, Srbije, Turske i Slovenije bio je i Ahmet Begić, sedamnaestogodišnji bek – krilo, član Omladinskog košarkaškog klub Čelik. I na Zlatiboru je ovaj mladić iz Matuzića koji je već treću godinu član zeničkog kluba pokazao da izrasta u vrsnog igrača.

Iako se kod selektora Josipa Pandže nije uspio izboriti za najuži krug putnika za Mundijal u Španiji, Begić nije izgubio samopouzdanje. Naprotiv, nakon što se oprobao na treninzima Jusufa Nurkića u Mejdanu, fizički odlično pripremljen “zapucao” je za Zlatibor gdje je dostojno reprezentovao svoje Matuziće, Zenicu, Čelik, trenere, roditelje ali i suigrač i ostale prijatelje.

“Bilo je super, treninzi su bili jako teški ali ozbiljni i kvalitetni. Svakom sam se posebno radovao”, za Sportzdk.ba po povratku u Doboj Jug kaže Ahmet Begić. Za svoj rad i ponašanje, Begić je nagrađen epitetom MVP-a kampa. “Trenirao sam više od sto posto. Davao sam sebe, da naučim, da se dokažem. Titula najboljeg igrača na kampu za mene je veliki stimulans da nastavim raditi u jakom tempo. Dobio sam pohvale mnogih, od trenera Ozrena Seleskovića sam mnogo naučio, stekao sam nove prijatelje i prijateljice i jako sam sretan”, kazat će ovaj mladić.

Za razliku od prve dvije sezone u Čeliku kada je predvodio kadete do pobjeda i po statistici bio među najboljim igračima u BiH, u protekloj sezoni u ekipi nije imao tretman kakav zaslužuje, pa smo Ahmeta pitali, postoji li mogućnost da promjeni sredinu. “Nisam o tome razmišljao. U Čeliku sam mnogo napredovao, ovom klubu mnogo dugujem. Ali ako ne budem igrao, naravno da bih sreću potražio tamo gdje ću dobijeti veću minutažu“, zaključio je Ahmet Begić, igrač čija energija obećava uspješnu košarkašku karijeru.

SPORT ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno