Kultura

Orkestar KUD Željezara vratio se iz Francuske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Duvački orkestar KUD-a „Željezara“ Zenica je na poziv Mostarskih mažoretkinja od 7. do 16. jula 2015. godine sudjelovao na desetodnevnoj Evropskoj turneji u Francuskoj.
Riječ je o Festivalu u Mazametu, gradu na jugozapadnom dijelu Francuske pod nazivom Fanfares sans Frontiere na kojem su sudjelovale ekipe iz devet država Bugarske, Slovačke, Kariba, Slovenije, Francuske, Poljske,Mađarske, Španjolske i naravno BIH čiji smo bili jedini predstavnici.
”Ovaj festival je imao i poseban značaj iz razloga što je ove godine službeni plakat samog festivala krasila upravo fotografija Mostarskih mažoretkinja.
Osim u Mazametu imali smo nastupe i u sljedećim gradovima : Aussillon, Lac des Montagnes,Lodeve, Narbonne, Ales, Port -Barcares gdje smo između ostaloga i sudjelovali  u slavlju Dana Francuske Državnosti , kao i na ostalim slavljima u gradovima gdje su se održavali festivali”.
Osim u službenom dijelu ove turneje također smo imali i tri izleta, jednodnevni izlet u Veneciji koji je oduševio sve u potpunosti , izlet u u Lido di Jesolo, talijanskom kupalištu kao i izlet na francuskoj rivijeri u Port –Barcares .
I ovaj puta smo se izvrsno uklopili sa Mostarskim mažoretkinjama kao što je to bilo na karnevalu cvijeća u Nici u februaru mjesecu ove godine,  te je i njihov menadžer pohvalio ovu kombinaciju kao izvrsnu.
Po povratku sa ove turneje duvački orkestar nastavlja sa radom i priprema se za gostovanje zajedno sa ostalim Sekcijama Društva za festival u mađarskom gradu Dunaujvaroš koji slijedi od 17.-21.08.2015.godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno