Zenica

Organizovan iftar za 350 postača u Gradišću-Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Organizovan iftar za 350 postača u Gradišću-Zenica – Sinoć (25.05.) je u naselju Gradišću kod Zenice organizovan iftar za 350 postača zahvaljujući donatoru Crvenom polumjesecu Republike Turske koji je iftar realizovao u saradnji sa partnerom Asocijacijom Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica i domaćinima predstavnicima MZ Gradišće. Bilo je to prelijepa ramazanska noć u Gradišću na iftaru u prepunoj sali Društvenog doma gdje su postači iz Gradišća iftarili sa gostima iz Republike Turske koji su bili prisutni na iftaru.

Organizovan je i kraći ramazanski program u kojem su učestvovali članovi Mostova Prijateljstva i džemata Gradišće koji su se predstavili sa  nekoliko prelijepih ilahija. Na iftaru je bio prisutan predstavnik Crvenog polumjeseca Republike Turske u BiH Suat Sokollu i direktor novinske agencije Anadolija za Balkan Hakan Çelik.

Domaćini u Gradišću su bili odlični i to je pokazala ova naša zajednička aktivnost. Zajedništvo, saradnja, uzajamno poštivanje, volonterizam i ljubav prema svome mjestu krasi mještane Gradišća i to smo se mi mogli uvjeriti dok smo zajedno organizovali iftar. Mostovi Prijateljstva povezuju i prave nove mostove prijateljstva. Zadovoljstvo što u tome uspjevamo je još veće zato što se to dešava u Mubarek Ramazanu. Mi idemo dalje ako Bog da.

 Press služba Mostova Prijateljstva


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno