Info

Organizovan iftar za 200 postača u povratničkom naselju Ahmići

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć (17.06), u Ahmićima je organizovan iftar za postače. Zahvaljujući saradnji kompanije Gestaş iz Canakkala (Republika Turska) i generalnog direktora Volkana Uslu i Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica organizovan je iftar u Ahmićima.

Firma Gestaş je društveno odgovorna kompanija  koja kroz međunarodnu saradnju, podršku obrazovanju kao  i sponzorstvo iftara želi ojačati prijateljstvo između dvije prijateljske države. Sinoć je bilo prelijepo u džamiji u Ahmića, zajedno se družiti na iftaru sa postačima, zajedno klanjati akšam namaz i razgovarati. Odličan domaćin bio je efendija Mahir Husić sa svojim saradnicima, a podršku u organizaciji da li su i volonteri Mostova Prijateljstva. Za prisutnu djecu su obezbjeđeni i poklon-igračke zahvaljujući Fondaciji HIFS-predstavništvo u BiH.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva u posljednjih godinu dana su realizovali nekoliko projekata u povratničkom naselju Ahmići, i nadamo se da ćemo tako i nastaviti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno