PERO Zenica
Info

Organizovan iftar za 200 postača u povratničkom naselju Ahmići

Sinoć (17.06), u Ahmićima je organizovan iftar za postače. Zahvaljujući saradnji kompanije Gestaş iz Canakkala (Republika Turska) i generalnog direktora Volkana Uslu i Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica organizovan je iftar u Ahmićima.

Firma Gestaş je društveno odgovorna kompanija  koja kroz međunarodnu saradnju, podršku obrazovanju kao  i sponzorstvo iftara želi ojačati prijateljstvo između dvije prijateljske države. Sinoć je bilo prelijepo u džamiji u Ahmića, zajedno se družiti na iftaru sa postačima, zajedno klanjati akšam namaz i razgovarati. Odličan domaćin bio je efendija Mahir Husić sa svojim saradnicima, a podršku u organizaciji da li su i volonteri Mostova Prijateljstva. Za prisutnu djecu su obezbjeđeni i poklon-igračke zahvaljujući Fondaciji HIFS-predstavništvo u BiH.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva u posljednjih godinu dana su realizovali nekoliko projekata u povratničkom naselju Ahmići, i nadamo se da ćemo tako i nastaviti.

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...