Info

Organizovan dolazak publike iz Zenice na teatarski performans “Welcome” na Olimpijskom bazenu Otoka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Organizovan dolazak publike iz Zenice na teatarski performans “Welcome” na Olimpijskom bazenu Otoka – Organizovan dolazak publike iz Zenice na izvedbu Teatarskog performansa „Welcome“ 03. marta na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu

Teatarski performans „Welcome“, u produkciji Kontakt u organizaciji sa Olimpijskim bazenom Otoka, zbog velikog interesovanja publike će biti izveden 03. i 04. marta u 20h na Olimpijskom bazenu Otokau Sarajevu.

Kontakt u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica organizuje dolazak publike iz Zenice na izvedbu performansa 03. marta u 20h. Svi koji ostvare kupovinu ulaznice na blagajni BNP-a imaju osiguran prevoz iz Zenice do Olimpijskog bazenu u Sarajevu i povratak.

Polazak iz Zenice je 03. marta u 18h kod zgrade stare opštine, a povratak iz Sarajeva nakon završetka performansa. Sve informacije dostupne na blagajni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Broj ulaznica je ograničen.

„Welcome“ je nastao istraživanjem grupe umjetnika na temu izbjeglištva. Kao društvo prošli smo iskustvo rata i izbjeglištva što nam daje jedinstven pogled i odgovornost prema temi koja, nažalost, ne prestaje biti aktuelna.

U performansu učestvuju: Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Boris Ler, Amar Selimović i Sanin Milavić. Režiju potpisuje Nermin Hamzagić.

Realizacija teatarskog performansa „Welcome“ je podržali Rockefeller Brothers Fund, Fond Otvoreno Društvo, Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo i Festival MESS.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno