Info

Održan sastanak sa koordinatoricama za brak, porodicu i ženski aktivizam Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu 28. februara 2018. godine u Muftijstvu zeničkom održan je radni sastanak sa koordinatoricama za brak, porodicu i ženski aktivizam na nivou medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog. Organizator sastanka bio je muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, a sastanku je prisustvovala i dr. Safija Malkić, stručna saradnica u Odjelu za brak, porodicu i ženski aktivizam Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH.

Sastanku u Uredu muftije prisustvovale su: Mulaima Omić iz Zenice, koordinatorica Muftijstva zeničkog, Munevera Ridžal iz Žepča, Azra Kovačević iz Zavidovića, Amira Talić iz Maglaja i Alema Mehić iz Doboja.

Mulaima Omić, koordinatorica Muftijstva zeničkog prezentirala je informaciju o aktivnostima realiziranim na području medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog u 2017. godini.
Dr. Safija Malkić zahvalila se muftiji zeničkom na organiziranju sastanka za koordinatorice, ističući zadovoljstvo činjenicom da je sastanak iniciran iz Muftijstva, a naglasila je i spremnost Uprave za vjerske poslove za podršku u aktivnostima odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam, uvažavajući specifičnosti svakog muftijstva, medžlisa i džemata.

Nakon što se zahvalio dr. Malkić na prisustvu i obraćanju koordinatoricama Muftiluka zeničkog, čestitao koordinatoricama na postignutim rezultatima, muftija zenički, između ostaloga, kazao je: ‘’Važno nam je da imamo ženski aktivizam, da putem različitih projekata i programa učestvujemo u izgradnji islamskog odgoja i morala, porodice i uloge žene u društvu i Zajednici’’.
Od aktivnosti realiziranih u izvještajnoj godini na sastanku su izdvojeni: radni sastanci sa koordinatoricama Muftijstva zeničkog i medžlisa Islamske zajednice, ramazanski muhabbeti sa djevojkama i ženama na iftarima koje je Muftijstvo organiziralo za studente i privrednike Muftiluka zeničkog, formiranje timova za rad u JU Dom i porodica, JU Dom za stara lica i JU Studentski centar Zenica, edukativne halke za žene po džematima, halke sufare, Kur’ana i tedžvida, radionice za žene u javnim ustanovama, predavanja za žene na temu ”Izaberi živoz, pobijedi stid, uradi papa test” i ”Prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke”, promocije knjiga, edukativne ekskurzije i dr.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno