Sudske klupe

Optužnica zbog prikrivanja ubistva Kulačića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo u Zenici podiglo je, a sudija Općinskog suda u Zenici POTVRDIO optužnicu protiv Kemala Kadrića, zvanog Kemo, i Arnela Tufekčića, zvanog Jeko, zbog prikrivanja tragova ubistva Senida Kulačića, bivšeg igrača Fudbalskog kluba Čelik, iz ovog grada, koje se desilo 7. marta.

Kulačić je iskrvario nakon što ga je Jasenko Drinić ubo čakijom u restoranu hostela T&M. Prema navodima iz optužnice, obojica optuženih su se potrudila da prikriju tragove zločina u korist Drinića, koji je i dalje pod istragom i za kojeg se uskoro očekuje podizanje optužnice. Sve je, prema navodima tužilaštva, počelo oko 21.45.

Naime, kobne večeri Drinić i Kulačić sjedili su zajedno za stolom sa još jednom osobom kada su se posvađali, nakon čega je Drinić čakijom ubo fudbalera u nogu i presjekao mu butnu arteriju i teško ga povrijedio.

Nakon toga je došao Kadrić, koji je automobilom odvezao ranjenog Kulačića u Hitnu pomoć, a ono što je rekao portiru pokazuje da je i te kako bio spreman da prikrije sve ono što se desilo. “Ja sam samo slučajni prolaznik. Zaustavili su me kad sam se vraćao s termina i ovog povrijeđenog su mi ubacili u vozilo”, kazao je Kadrić.

Nakon toga automobilom je otišao do auto-praonice, gdje je odjećom i peškirom očistio krv iz vozila, a koje je kasnije bacio u kantu za smeće. Nakon što je Kadrić odvezao Kulačića, Tufekčić, inače zaposlenik hostela u kojem je došlo do obračuna, oprao je čaše koje su koristili Drinić i Kulačić, a džogerom, peškirima, čaršafima i stolnjacima očistio je tragove stopala i krvi sa poda restorana, hodnika i stepenica. Njih je stavio u plastičnu kesu i bacio u kontejner, a stolicu na kojoj je sjedio Kadrić sklonio je u podrum kotlovnice. U međuvremenu, Drinić je pobjegao, a dva dana kasnije uhapšen je u Zenici.

Kulačić je umro od posljedica teškog krvarenja samo nekoliko sati prije nego što je trebalo da napuni 28 godina. Vijest o njegovoj smrti rastužila je mnoge stanovnike ovoga grada koji su ga opisivali kao mirnog mladića i uzornog sportistu.

Optužnica protiv Kadrić Kemala i Tufekčić Arnela zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učinitelju poslije učinjenja krivičnog djela iz člana 346. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH., potvrđena je dana 01.04.2016. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

PROČITAJTE TEKST OPTUŽNICE: 

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku FBiH, podižem

O P T U Ž N I C U

Protiv:
1. KADRIĆ KEMALA zv.“Kemo“, iz Zenice,
2. TUFEKČIĆ ARNELA zv.“Jeko“, iz Zenice,
Što su:

Dana 07.03.2016. godine, oko 21,45 sati, u Zenici, u restoranu Hostela „……..“ koji se nalazi u ulici ……… gdje su sjedili u društvu sa D. J., K. S. i P. S., pa nakon verbalne prepirke između D. J. i K. S. koje prilike je D. J. u namjeri da teško tjelesno povrijedi K. S., sječivom preklopne čakije istom zadao jedan ubod u predjelu desne natkoljenice sa potpunim presijecanjem butne arterije usljed koje opasne po život tjelesne povrede je oštećeni K. S. nedugo zatim podlegao, nakon čega su iako svjesni nastupanja zabranjene posljedice pružili pomoć D. J. kao učiniocu krivičnog djela teške tjelesne povrede iz člana 172. stav 5. KZ F BiH, tako što je Kadrić Kemal vozilom marke „…. …..“ reg. oznaka ……vlasništvo P. A. tijelo oštećenog odvezao u SHMP Zenica koje prilike je uposleniku zaštitarske agencije „…..“ M. A. rekao :“Ja sam samo slučajni prolaznik, zaustavili su me kada sam se vraćao sa termina i ovog povrijeđenog su mi ubacili u vozilo“ svjestan da na taj način skriva identitet izvršioca i pomaže da isti ne bude otkriven, nakon čega je vozilo odvezao do samouslužne autopraonice „ ….“ koja se nalazi u ulici ……..gdje je unutrašnjost vozila odjećom sa treninga i peškirom očistio od tragova krvi oštećenog poslije čega je peškir bacio u kantu za smeće na ovoj autopraonici i na taj način uklonivši tragove krivičnog djela, dok je u međuvremenu Tufekčić Arnel takođe uklonio tragove predmetnog krivičnog djela tako što je kao uposlenik Hostela „……“ oprao čaše koje su kritične prilike koristila gore navedena lica a džogerom, peškirima, čaršafima i stolnjacima koje mu je po njegovom nalogu donio uposlenik „….“ S. M. očistio tragove stopala u krvi i krv sa poda restorana, hodnika i stepenica poslije čega je M. naredio da sve to stavi u plastičnu vreću i odnese u kontejner, a krvavu stolicu na kojoj je sjedio oštećeni K. S. da ostavi u podrum kotlovnice, na koji opisani način je i Tufekčić Arnel uništenjem i prikrivanjem tragova pomogao D. J. da ne bude otkriven poslije učinjenog krivičnog djela, obzirom da je isti odmah pobjegao sa lica mjesta krivičnopravnog događaja,

čime su počinili po jedno krivično djelo pomoć učinitelju poslije učinjenja krivičnog djela iz člana 346. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ FBIH.

Napomena:

„Potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno