Sudske klupe

Kantonalni sud: pritvor Mahmiću i Aliću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni sud: pritvor Mahmiću i Aliću – Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici Asim Pezer odredio je jednomjesečni pritvor za Muhameda Mahmića i Rasima Alića, dvojicu mladića iz sela Plahovići.

Prvi se sumnjiči za kvalifikovani oblik ubistva počinjen na naročito okrutan način za što je zapriječena kazna zatvora od minimalno deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora koja može biti od 20 do 45 godina.

Alić se sumnjiči za pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela za što je zapriječena kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.

Muhamed je 19-godišnji bratić ubijene Fuade Mahmić (46),  Motiv ubistva najvjerovatnije je koristoljublje.  Treća uhapšena osoba za koju su istražitelji prvobitno sumnjali da je ubica, Tufik Osmanović iz Kaknja, koji je ranije bio u vezi sa Fuadom, pušten je na slobodu, jer je potvrđeno da nije bio u vrijeme ubistva u Zenici.

Podsjetimo, beživotno tijelo Fuade Mahmić pronađeno je u nedjelju u poslijepodnevnim satima. Tijelo je pronašao ribar ispod Željezničkog mosta blizu obale rijeke Bosne u naselju Blatuša u Zenici. Obdukcija koju je uradio vještak Zdenko Cihlarž pokazala je da je 46-godišnjakinja umrla usljed gušenja. Ona je u momentu pronalaska bila umotana u bijeli čaršaf, a noge i ruke su joj bile vezane.

Na tijelu ubijene uočeno je više povreda u predjelu glave, vrata i ostalih dijelova i ovo je potvrdila obdukcija koju je obavio sudski vještak Cihlarž, čiji su preliminarni rezultati dostavljeni dežurnoj tužiteljici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Ubistvo se desilo u sobi na spratu porodične kuće u kojoj je Fuada živjela zajedno sa roditeljima i bratićem. Policija je u prethodna tri dana pretraživala teren u ovom mjestu, tražeći nož i rukavice koji su korišteni prilikom izvršenja ubistva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno