Sudske klupe

Optužnica protiv pacijentice zbog namjernog širenja koronavirusa u Zenici – Pljuvala medicinske sestre

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona je podiglo optužnicu protiv Admire Bašić zbog krivičnog djela “Prenošenje zarazne bolesti”. Optužnicu je u cijelosti potvrdio u martu, ove godine od sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

Prema optužnici, ona se tereti da je postupala suprotno odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti BiH jer je odbila hospitalizaciju uprkos tome što je bila zaražena koronavirusom te zbog toga što je kašljala i pljuvala na medicinske sestre.

“Ona je odbila da se hospitalizuje u izolatorij JU “Stacionar”, koji je odredila Kantonalna bolnica Zenica za osobe zaražene Covidom-19, pa iako je svjesna da joj je utvrđena zarazna bolest Covid 19 testiranjem istog dana i da može svojim ponašanjem dovesti do opasnosti od širenja zarazne bolesti među medicinskim osobljem”, stoji u optužnici.

Dalje se navodi da je Bašić skinula zaštitnu masku i počela kašljati i pljuvati u pravcu nekoliko medicinskih sestara govoreći “Treba ih sve zaraziti” te je pored nekoliko upozorenja ipak nastavila to da radi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno