Zločini

Lažni humanitarci iz nepostojeće organizacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oprez: lažni humanitarci iz nepostojeće organizacije – Lažni humanitarci, koji navodno prikupljaju pomoć za osobe u teškoj materijalnoj situaciji, za liječenja u inostranstvu, i koji su navodno još jedina nada za spas desetina nezbrinute i bolesne djece kojima je potrebna hitna operacija ili liječenje u nekoj drugoj državi, svakodnevno su na ulicama i po prigradskim naseljima u većini gradova BiH.

Zahvaljujući kolegici Velidi Kulenović sa Radija Federacije, objavljujemo faksimil potvrde “humanista” iz navodnog Humanitarnog centra za decu i omladinu “Sveti Vasilije Ostroški” koji su, kako tvrde u nedojmljivoj priči građanima, registrovani u Bijeljini u ulici Mihaila Pupina 2 s registrovanim telefonskim brojem 055/206 -360.

Međutim, još 2013. mediji su objavili da ta organizacija ne djeluje više u Bijeljini i BiH, te da je navodno preselila u Šabac u susjednoj Srbiji.

Godinu ranije, 2012. MUP Republike Srpske je objavio da je banjalučka policija uhapsila S. B., Lj. N. i Z. N. iz Šapca, zbog sumnje da su od 1. do 7. juna 2012., na osnovu falsifikovane dokumentacije za prikupljanje pomoći oboljelim maloljetnim osobama, podnijeli zahtjev Centru javne bezbjednosti Banja Luka da im se izda odobrenje za humanitarni rad – akciju prikupljanja pomoći i to humanitarnoj organizaciji “Humanitarni centar za djecu i omladinu Sveti Vasilije Ostroški” iz Bijeljine.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da navedene osobe nemaju uredno prijavljen boravak u Bosni i Hercegovini, zbog čega su nakon završene kriminalističke obrade predate radnicima Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za poslove sa strancima – Terenski centar Banja Luka, na postupanje.

Tri godine poslije, očito je da “priznanice” i humanitarci” djeluju, ovaj put u Zenici. Podsjećamo nedavno je Zenicablog OBJAVIO PRIČU O LAŽNIM POZIVIMA IZ KANTONALNE BOLNICE – LINK OVDJE. Zato oprez kad vam na vrata dolaze osobe koje se predstavljju kao humanitarci, prodavači svega i svačega, kao predstavnici raznih organizacija.

Vjerujte provjerenim i javno objavljivanim rezultatima, akcijama i humanitarcima, koji se predstavljaju i javno prezentuju svaki svoj rad.

vasilije ostroški

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno