Zenica

Opet reducirano grijanje u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici od popodnevnih sati je opet reducirana isporuka toplotne energije. Iako su proteklih dana medijima iz JP Grijanje tvrdili da je stanje “normalno i isporuka stabilna” problem sa grijanjem nam, iz dana u dan, javljaju građani iz više naselja koja se putem centralnog sistema daljinskog grijanja snadbjevaju toplotnom energijom. U JP Grijanje večeras su ipak rekli  da su postojali “određeni problemi u Toplani Zenica oko 19 sati, ali je u toku sanacija kvara i topli radijatori se mogu očekivati opet u toku noći sa nedjelje na ponedjeljak”.

Od sredine novembra građani Zenice se griju putem novih kotlova preduzeća Toplana, kojeg su formirali zenički AMZ, finski partneri i Grad Zenica. Time su zamijenjeni kotlovi koji su od početka sedamdesetih godina prošlog vijeka snadbjevali Željezaru, ali i Grad Zenicu sa toplotom.

I dok smo se godinama “patili” sa kotlovima koji su, jedan po jedan, uglavnom naizmjenično radili i često se kvarili, sve nade su ulagane u novu Toplanu. Sada, nadležni kažu da je neophodno određeno vrijeme da se nova Toplana “stabilizira”. Do kad, niko ne saopćava. Ostaje nam želja i nada da hladniji dani pred nama neće biti novo “iskušenje” za novu Toplanu i nove, savremene kotlove.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno