Zenica

FOTO: Saobraćajno-preventivna kampanja “Sekunda koja život znači”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sigurnost saobraćaja predstavlja jedan od problema koji je veoma aktuelan u Bosni i Hercegovini, a samo u prošloj godini u saobraćajnim nezgodama život je izgubilo 244 osobe/lica, dok je 8.575 osoba/lica pretrpjelo teže ili lakše tjelesne povrede.

S ciljem poboljšanja stepena sigurnosti saobraćaja, smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i posljedica koje se ogledaju u svakodnevnom stradanju ljudi, a posebno djece i mladih, Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) u saradnji sa JP Ceste Federacije BiH, a uz podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, u sklopu svojih saobraćajno-preventivnih aktivnosti od 13. decembra 2021. godine započinje sa realizacijom kampanje „Sekunda koja život znači“ za učenike završnih razreda srednjih škola, budućih vozača.

Realizacija kampanje će sadržavati niz aktivnosti koje u velikoj mjeri mogu pomoći mladima da se upoznaju sa rizicima i opasnostima u saobraćaju kao i važnosti odgovornog ponašanja u saobraćaju.

Kampanja se realizuje u TC BIHAMK-a u Zenici gdje će učenici imati priliku da:

– odslušaju predavanje o sigurnom ponašanju u saobraćaju,
– koriste naočale koje simuliraju dejstvo alkohola i narkotika tokom vožnje,
– s obzirom da su oni budući vozači, učenicima će biti omogućeno da se upoznaju sa mogućnostima našeg Simulatora vožnje koji je namijenjen za poboljšanje edukacije vozača,
– svim učenicima će biti omogućeno da isprobaju Simulator prevrtanja i Simulator čeonog sudara i na taj način uvide važnost korištenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje.

Kroz navedenu kampanju Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) nastavlja sa svojim radom na polju saobraćajne prevencije i edukacije sa ciljem povećanja stepena sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, a u ovom slučaju učenika srednjih škola – budućih vozača.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno