Zločini

Opet devastirano dvorište škole

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tokom prvomajskih praznika nepoznate osobe devastirale su dvorište zeničke Osnovne škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju, a uništeni su školski plastenik, tobogan, vrtuljak, klupe i žardinjere za cvijeće na dječijem igralištu.
– Ovo je samo jedna u nizu ovakvih situacija, koje se nažalost dešavaju u školskom dvorištu već duži period, a posebno su učestale od sredine marta, ističe Hadžira Dračo, direktorica ove škole, navodeći da je ovo dječije igralište unazad godinu dana, kada je i otvoreno, potpuno promijenilo svoj prvobitni izgled, pretrpivši dosad ukupnu štetu od oko 1.300 maraka.
– Sve ovo, kao i ranija obijanja fiskulturne sale, pisanja po zidovima školske zgarde, okupljanja u školskom dvorištu u noćnim satima, ostavljanje smeća u njemu, ali i nedozvoljeno parkiranje, uredno smo dosad prijavljavili vlastima, ali se stanje ništa nije promijenilo,jer se štete dalje povećavaju, a djeca kojima je igralište i namijenjeno ostaju uskraćena za njegovu upotrebu, navodi direktorica Dračo.

spac skola a 620x310 (rtvze)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno