Zenica

OMS: Bajramska čestitka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BAJRAMSKA ČESTITKA

Poštovanom muftiji zeničkom, NJ.E. mr. Ejubu ef. Dautoviću, cijenjenom zeničkom glavnom imamu, mr. Jekub ef. Salkici, imamima, muallimima i muallimama te svim vjernicima Islamske vjere u Zenici, domovini i svijetu.

Poštovani sugrađani;
Dragi prijatelji;
Braćo i sestre.

Vjera ne poznaje razlike među ljudima. Ona zagovara pravdu, jednakost, solidarnost, dijalog i poštivanje; ona zasigurno plijeni srce svakog čovjeka na zemlji; ona od sljedbenika traži stalnu budnost, punu opreznost, samokontrolu i obračun sa samim sobom pri svakoj misli, riječi i djelu. Mi ne znamo ko se, koliko i čime sve žrtvuje za dobrobit čovjeka, i gdje je kod njega skriven trun vjere? Jer neko će na putu dobra žrtvovati svoj jezik, neko ruke, neko noge, neko pamet, neko mudrost, neko pero, neko imetak, neko odjeću, neko osmijeh, neko čast, neko položaj, neko zemlju, neko auto itd. Zato, ne smijemo donositi sud jedni o drugima, to može samo Pravedni Sudija.

U mubarek Ramazanu milioni muslimana žrtvovali su se postom od hrane i pića ali i loših dijela i navika, pa i oni koji imaju samo atom vjere u sebi i time potvrditi svoje vjerovanje, te kroz ibadet posta i radovanje bajramu, pokazali spremnost i pripravnost da žele ići putem kojim je išao Poslanik Muhammed a.s. i njegovi čestiti ashabi.

Svjedoci smo da su mnoge međuljudske veze razbijene i pokidane; bračne, porodične, rodbinske, prijateljske, poslovne, pa i državne. Poslije ovog veličanstvenog mjeseca i na ovaj Bajram čvrsto odlučimo da ćemo te veze uspostavljati i jačati.Pokažimo i poslije Bajrama spremnost na žrtvu, time što ćemo svoju sposobnost i svoje slobodno vrijeme žrtvovati tako što ćemo činiti dobro drugim ljudima, isticati njihove dobre strane, a pokrivati loše. Izbacimo iz našeg govora kritike i zamjerke jer svaki čovjek, na ovaj ili onaj način, čini dobro drugom.

Svima Vam želimo blagoslovljen i sretan Bajram – BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

ODBOR ZA MEĐURELIGIJSKU SARADNJU/SURADNJU U ZENICI
ОДБОР ЗА МЕЂУРЕЛИГИЈСКУ САРАДЊУ У ЗЕНИЦИ
Interreligious cooperation Committee in Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno