Nogomet

Omladinska liga BiH u nogometu: Dvije pobjede Čelikovih omladinaca u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinska liga BiH u nogometu: Dvije pobjede Čelikovih omladinaca u Zenici- Završena je zimska pauza u Omladinskoj ligi BiH u nogometu. Takmičenje je nastavljeno proteklog vikenda, 07 i 08.marta 2021.godine, 18.kolom.

Kadeti i juniori su u nedjelju, 07.03.2021.godine, odigrali prve susrete u nastavku prvenstva Omladinske lige BiH – grupa Centar.

Na stadionu Kamberovića polje, teren „B“ sa plastičnom podlogom, omladinci Čelika ugostili su ekipu NK Vitez iz Viteza, te ostvarili ubjedljive pobjede i to :

KADETI: NK ČELIK – NK VITEZ 3:0 (2:0)

JUNIORI: NK ČELIK – NK VITEZ 5:1 (3:0)

Sastav kadeta Čelika:

Zilić Imran, Numanović Haris, Palačkić Emrah, Ferhatović Emin, Hodžić Amer, Zahirović Hanan, Šabić Enis, Žuna Samed (cap), Karić Sanel, Ibraković Afan, Babić Ali. (Trener Izudin Kamberović);

Na klupi: Čirkić Mirza, Halać Imran, Porča Ensar, Murtić Emir, Baručija Hanan, Ramljak Dorijan.

Strijelci za kadete Čelika bili su: Samed Žuna u 35′, Haris Numanović u 40′ i Emrah Palačkić u 57′;

Nakon 18.kola kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 41 bod, imaju 13 pobjeda i po dva remija i poraza, dok je prvi na tabeli Travnik sa 47 bodova i omjerom 15-2-0.

Sastav juniora Čelika:

Durmo Adi (cap), Kovač Tarik, Arnautović Davud, Gračić Ismet, Oruč Damir, Najetović Almin, Kuduz Fahrudin, Mašić Adnan, Međuseljac Ali, Džaferović Imran, Bahtić Asmer (Trener Armin Duvnjak, predstavnik kluba Ivo Jelović).

Na klupi: Jašarević Elmedin, Jašarević Davud, Karabegović Hamza, Užičanin Edi, Pašalić Ervin, Mušinović Amir, Selimanović Kenan.

Strijelci golova za juniore Čelika: Davud Arnautović u 12′ i 63′, Asmer Bahtić u 23, Marko Batista, autogol u 35′, Ali Međuseljac u 63′, dok je jedini gol za goste iz Viteza postigao Saša Petrović u 75.minuti.

Nakon 18.kola juniori Čelika su prvi na tabeli sa 44 boda, imaju 14 pobjeda, dva remija i jedan poraz, gol razlika 79:9, dok je drogoplasirani NK Romari sa 43 boda, naredni protivnik Čelika.

U idućem, 19.kolu, ekipe Omladinaca Čelika gostuju kod ekipe NK Romari (Rijeka-Vitez).

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno