Nogomet

FOTO: Remi Čelika i Mladosti u prijateljskom meču na Bilinom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika i Mladosti iz Domaljevca odigrali su danas prijateljski meč na Bilinom polju u okviru priprema za nastavak sezone u Kantonalnim ligama u kojima ovi klubovi nastupaju. U jednoj veoma zanimljivoj utakmici na kraju nije bilo pobjednika, meč je okončan rezultatom 2:2.

Čelik je u današnji meč ušao bez nekoliko igrača što se dosta osjetilo u igri Zeničana. Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinu, nisu crno-crveni mogli da savladaju veoma dobrog golmana gostiju, koji je imao nekoliko sjajnih intervencija. Popović, Čičak i ostali nisu bili koncentrirani u prvom poluvremenu tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Već na početku drugog poluvremena šok za domaćina, jedanaesterac za goste, a siguran s bijele tačke za 0:1 i veliko slavlje Mladosti bio je Breškić. Nakon gola Čelik je krenuo silovito po izjednačenje, a gosti su to kaznili, sjajnim kontranapadom, te realizacijom Rabića za 0:2.

Nakon drugog gola gostiju, domaći trener u igru je poslao u ovom meču rezerviste Mahmutovića, Salčinovića i Smriku, a to se ispostavilo kao pravi potez. Prvo je iskusni Mahmutović smanjio na 1:2, da bi onda nakon nekoliko neiskorištenih šansi, mladi Smriko u samom finišu susreta postigao gol za 2:2 što je bio i konačni rezultat ovog meča.

Zeničanima je današnja utakmica bila četvrta u dosadašnjem pripremnom periodu, a do početka prvenstva u Kantonalnoj ligi ZDK odigrat će još jedan meč.

D.Kurbegović / sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno