Zenica

Okončana izgradnja druge faze vodovodnog sistema “Podbrežje”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JP ViK d.o.o. Zenica obavještava da su radovi na izgradnji druge faze vodovodnog sistema “Podbrežje” uspješno privedeni kraju. Završena je izgradnja cca 1.500 metara nove vodovodne linije, kao i  9 vodomjernih okana, te  je u rad pušteno novo pumpno postrojenje sa pratećom opremom u pumpnoj stanici “Trokuće”.

Izgradnjom vodovodnog sistema “Podbrežje” je konačno došao kraj mukama sa redukcijama vode sa kojima su se godinama suočavali mještani ovog dijela grada.

“Mi vode nemamo po 5, 6 mjeseci. Patnja svake godine, od proljeća pa do decembra. Snalazili smo se svakako: nekad bismo zatvarali bazen na duži period da se prikupi malo vode ili bi nam dovozili vodu u cisterni”, priča nam Anđa Vidović, koja je, kako kaže, jedva dočekala dan da preda zahtjev za priključenje na gradsku vodovodnu mrežu.

“Mi smo godinama od gradske vlasti tražili da se ovaj problem riješi, ali uzalud. Konačno, kada smo prije dvije godine, prilikom posjete našoj mjesnoj zajednici, o tome obavijestili gradonačelnika Fuada Kasumovića, on je odmah pokrenuo aktivnosti i, hvala Bogu, rezultat je tu. Zahvaljujemo gradonačelniku i našem Vodovodu”, dodaje Katarina Vidović.

Novi vodovodni sistem “Podbrežje” je riješio pitanje vodosnabdijevanja za 60-tak domaćinstava, što je od izuzetno velikog značaja, kazao je Josip Vidović, predsjednik MZ Podbrežje. Sistem je  projektovan tako da  postoji mogućnost daljeg proširenja pa se upravo tome nadamo, kaže g. Vidović, obzirom da, kako nam je objasnio, ima još domaćinstava u udaljenijim dijelovima mjesne zajednice koji se još uvijek snabdijevaju sa preopterećenog izvorišta Kotlovac.

Podsjetimo, u prvoj fazi projekta “Podbrežje” koja je realizirana prošle godine je izvršeno polaganje nove  vodovodne  linije u ulici Marka Rajića, kao i u naselju Kondžila, kako bi ti radovi bili okončani prije asfaltiranja navedenih ulica.

Druga faza izgradnje nastavljena je u februaru ove godine. Vrijednost radova izvedenih u okviru druge faze iznosi 80.000 KM, a ukupna vrijednost investicije iznosi 360.000 KM bez PDV-a. Investicija je finansirana iz vlastitih sredstava JP ViK d.o.o. Zenica. Projektovanje, kao i sve građevinske i monterske radove preduzeće je izvelo vlastitim resursima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno