Košarka

OKK Čelik: Upitan status u A1 ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik: Upitan status u A1 ligi – Nakon najave zamrzavanja statusa u Premijer ligi Košarkaškog ženskog kluba Čelik, sličnu sudbinu mogao bi doživjeti i Omladinski košarkaški klub Čelik.

Naime, prošlu sezonu u A1 ligi, Čelik je igrao sa najmlađom ekipom i završio je u sredini tabele. Juniorska ekipa započela je trenažni proces prije dvadesetak dana dok je upitan početak trenažnog procesa za seniorski tim, a zbog loše finansijske situacije koja u odnosu na prošlu godinu gora doveden je u pitanje nastup u A1 ligi. To je za RTV Zenica ,u svom gostovanju u emisiji Ze sport plus, potvrdio i Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

Kako trenutno stvari stoje Čelik bi mogao ostati bez većine igrača koji su u prošloj sezoni bili okosnica tima. Armin Bilić najbolji strijelac A1 lige u prošloj sezoni je bez ugovora. Ernest Mešinović potpisao je ugovor sa ekipom Kaknja. Benjamin Bajramović je otišao u sarajevski Burch, dok bi njegovim stopama mogao krenuti i Džan Gradašćević.

Za cijelu takmičarsku sezonu uprava Čelika bi trebala obezbjediti oko 60.000 KM. Za prilike u kojima se trenutno nalaze zenički sportski kolektivi to je nemoguća misija. Naredna sezona u A1 ligiBIH za košarkaše trebalo bi da starta 15. oktobra. Kako trenutno stvari stoje košarkaški klub Čelik bi mogao izostati sa liste učesnika.

(M.P.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno