Košarka

OKK Čelik očekuje pobjedu nad Vardom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba “Čelik” (OKK “Čelik”)  je održana konferencija za medije. Povod za press je utakmica 13. kola „Lige 12“ prvenstva KSBiH, sezona 2014/2015, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Varda HE  iz Višegrada, te predstavljanje tri pojačanja pred nastavak sezone (trener i dva igrača).
Utakmica OKK Čelik – KK Varda HE na rasporedu je u subotu 10. januara 2015.godine u Areni Zenica, sa početkom u 20:00 sati. Ulaz je 2 KM.
Prisutnim novinarima obratili su se: Senaid Begić, potpredsjednik kluba OKK Čelik, Mladen Jojić, novi trener u OKK Čelik, te košarkaši OKK Čelik, Tomčo Sokolov, centarsko pojačanje iz Makedonije i Dino Hodžić, povratnik u redove OKK Čelik.
O stanju u klubu govorio je Begić istakavši da je cilj ostao isti, a to je sredina tabele. Klub su napustili trener Nedžad Hodžić, te igrači Toni Jurčević, Miko Golubović, Nebojša Anđelić. Angažovan je novi trener sa internacionalnim iskustvom, Mladen Jojić, te igrači Tomčo Sokolov i povratnik u Čelikove redove, Dino Hodžić, koji je pola sezone proveo na Kosovu (ekipa Vlaznimi). „Sa Dinom Begagićem, bivšim igračem Čelika i povratnikom iz KK Kakanj nije dogovorena saradnja i on je potpisao za ekipu Promo iz Donjeg Vakufa, člana A-1 lige“- saopštio je na pressu v.d. direktora kluba, Armin Mujkić.
Inaće, prelazni rok ističe 08.januara 2015. u 12 sati. Begić ističe i fokusiranje kluba na domaće igrače, te su u klubu, trenutno, samo dva strana igrača. Napominje i dobre uslove u gradu Zenici za sportiste i da je Zenica treća u BiH po uslovima za sport.
Za trenera Mladena Jojića „Čelik je izazov i lijepa priča“. Prenosimo dijelove i iz saopštenja za medije iz OKK Čelik:
„Moj dolazak u Zenici je splet okolnosti jer čekao sam ponudu iz Poljske, a u međuvremenu su me kontaktirali ljudi iz Čelika sa kojim sam imao korektan razgovor, iz kojeg sam zaključio da je ovo jedna lijepa priča. Čelik i Zenica su za mene izazov i da ne vjerujem u ove igrače, sebe i ljude iz uprave, ne bih ni dolazio. Imamo idealne uslove za rad, dobru ekipu i sada smo mi na potezu da damo svoj maksimum u pobijedimo prvo Vardu, a zatim i naredne utakmice», rekao je Jojić koji je 2005. godine vodeći rumunsku ekipu Asesoft Ploesti osvojio FIBA Cup Europe. „Može zvučati kao kurtoazija, ali ja Zenicu, odnosno Čelik doživljavam kao košarkški centar, naravno uz Bosnu i Slobodu. Ovo je klub sa tradicijom, klub koji je dao veliki broj vrhunskih igrača i sigurno da je za svakog trenera to velika čast ali i obaveza“, dodao je Jojić.  
Tomčo Sokolov (30 godina, 205 cm) već pet dana trenira sa Čelikom i vjeruje da će svoju devetu sezonu izvan granica Makedonije, sa Čelikom uspješno završiti. Zadnja ekipa za koju je nastupao Tomčo Sokolov bila je Strumica iz Makedonije.
Sokolov je izjavio: „Odlično smo primljeni, radi se maksimalno profesionalno, imamo dobru ekipu i vjerujem da rezultati neće izostati. U dobroj sam formi i dat ću svoj maksimum da pomognem ekipi da pobijedimo i opravdam povjerenje koje mi je ukazano da nosim dres Čelika“.
Dino Hodžić (24 godine, 190 cm) prošle je sezone predvodio naš klub do povratka u Ligu 12. Nakon nekoliko mjeseci provedenih na Kosovu, ponovo je u svom gradu. On kaže:
„Drago mi je da sam se vratio u svoj grad i klub i ovo je sada puno ozbiljnija priča od one iz prošle sezone jer igramo Ligu 12. Zadovoljan sam kako radimo, kao i sa ekipom koju imamo. Mislim  da možemo potići i više nego što je izboriti opstanak u ligi. Naravno, već protiv Varde očekujem pobjedu i veliku podršku naših navijača“, poručio je Dino Hodžić.
Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Varda HE na rasporedu je u subotu 10.januara 2015. godine u Areni Zenica, sa početkom u 20:00 sati. Ulaz je 2 KM.

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u ARENU ZENICA (20h) i da podrže košarkaše OKK Čelik u ovoj važnoj utakmici.

E.Imamović za Zenicablog

celik vrda arena zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno