Košarka

OKK Čelik– KK Orlovik Žepče (Subota u 19h)

OKK Čelik - dio tima
OKK Čelik - dio tima
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U OKK Čelik pred 1.kolo A-1 lige KSBiH. OKK Čelik startuje sa podmlađenim timom, novim trenerima i novim rukovodstvom. Ambicije su uigravanje mladih igrača i sticanje neophodnog iskustva za naredne sezone. Ibrahim Durmo novi kapiten tima.
U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba “Čelik” (OKK “Čelik”), danas je održana konferencija za medije. Povod za press je utakmica 1.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Orlovik iz Žepča.
Utakmica OKK Čelik – KK Orlovik na rasporedu je u subotu 17.oktobra 2015.godine u Areni Zenica, sa početkom u 19 sati. Ulaz je 2 KM.
Prisutnim novinarima obratili su se: Damir Zeljković, trener u OKK Čelik, Ivan Opačak, sportski direktor OKK Čelik, te Ibrahim Durmo, mladi košarkaš, juniorski reprezentativac i novi kapiten OKK Čelik.

Trener Zeljković ističe da ga je privukao ovaj projekat OKK Čelik i rad sa mladim košarkašima. Trenira se oko 5 sedmica dva puta dnevno i rezultati će doći uz sticanje potrebnog iskustva kroz utakmice. Nema rezultatskog imperativa, već je cilj stvaranje okosnice tima za naredne sezone. U vezi predstojeće utakmice u Areni protiv žepačkog Orlovika trener Zeljković kaže da su oni iskusna ekipa i ovo je prvi ispit zeničke mlade ekipe. U Orloviku igra i nekoliko bivših igrača Čelika (Ashar Dedić, Aldin Dedić, Asmir Suljić i Dino Begagić, nap.a.).
Ivan Opačak je pokušao napraviti rekapitulaciju urađenog od zadnje sezone, nakon ispadanja iz Lige 12 u prošloj sezoni. Zahvalio se treneru Zeljkoviću što je prihvatio ovaj rad u Čeliku sa mladim igračima. Rekao je da nemaju puno novca i da je cilj u narednoj sezoni stvoriti okosnicu tima i dobiti 2-3 kvalitetna igrača poput Ibrahima Durme, a za veće ambicije kluba treba pričekati i dovesti nekoliko kvalitetnih igrača. Ističe saradnju sa KK Nets, čiji su igrači i treneri (Armel Mujaković i Edin Varupa), pripojeni Čeliku. Potrebno je nastaviti i pojačati rad sa mlađim selekcijama, a tu su treneri Mujaković, Varupa, Bajramović, Kaknjo, te pokušati omasoviti košarku sa omladinskim podmlatkom.
Opačak ističe i dobru saradnju i upučuje zahvalu KK Spars iz Sarajeva i njihovom treneru, Zeničaninu Marku Trbiću, koji im je pomogao svojim angažmanom oko dvojne registracije za dvojicu svojih košarkaša, krila Armina Bilića i centra Refika Bašića.
Za sebe Opačak ističe da se registrovao za narednu sezonu, ali da se povukao kako bi otvorio prostor juniorskom reprezentativcu Ibrahimu Durmi.

Mladi Ibrahim Durmo, novi kapiten OKK Čelik, ističe da mu je velika čast preuzeti kapitensku traku od Ivana Opačka, bivšeg reprezentativca i legende Čelika. Hvali rad sa novim trenerom i naglašava da pripreme idu dobro, te da napreduju svakim danom uz stručne savjete novog trenera.

Dobili smo i popis igrača, koji imaju pravo igranja za OKK Čelik iz Zenice u takmičarskoj sezoni 2015/2016. To su: Ivan Opačak, Armin Avdibegović, Esnaf Durmić, Dino Alić, Ibrahim Durmo, Faris Preljević, Kerim Varupa, Mirza Keso, Harun Bajramović, Benjamin Bajramović, Kenan Fajković, Ernes Mešinović, Harun Smajlagić, Asmir Hadžić, Midhat Dostović, Armin Bilić i Refik Bašić.
Treneri su Damir Zeljković i asistent Adis Bajramović, kondicioni trener Josip Dujmović, fizioterapeut Kristijan Bilić i službeni predstavnik Ivan Opačak.

Ranije smo objavili, da OKK Čelik u narednoj sezoni nastupa u A-1 ligi KSBiH sa sljedećim klubovima: KK Orlovik Žepče, KK Brčko distrikt, KK Vogošća, KK Turbina Jablanica, KK Gradina Tešanj, KK Promo Donji Vakuf, KK Gradina Srebrenik, KK Lukavac, KK Burch, Sarajevo, KK Igman, Ilidža, KK Bosna Royal, Sarajevo.
Donosimo parove prvog kola A-1 lige (17./18.10):
Čelik –Orlovik (17.10. u 19 sati Arena Zenica)
Bosna Royal – Igman (17.10. u 18 sati)
Burch – Gradina Srebrenik (17.10. u 19,30 sati)
Promo Donji Vakuf – Vogošća
Gradina Tešanj – Lukavac
Brčko Distrikt – Turbina

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Orlovik na rasporedu je u subotu 17.oktobra 2015.godine u Areni Zenica, sa početkom u 19 sati. Ulaz je 2 KM.
Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u ARENU ZENICA (19h) i da podrže ove mlade košarkaše OKK Čelik na startu nove sezone prvenstva i novom početku kluba.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno