Košarka

Mešinović i Keso pojačanja OKK Čelik

Mešinović i Keso u OKK Čelik
Mešinović i Keso u OKK Čelik
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U novu sezonu OKK Čelik kreće sa najmlađom ekipom u istoriji kluba. U novu sezonu i sa novim rukovodstvom i novim trenerima. Kreće A-1 liga KSBIH, u kojoj, naredne sezone, nastupa i zenički klub.

Ernes Mešinović i Mirza Keso nova su pojačanja OKK Čelik, objavljeno je na oficijelnoj FB Stranici OKK Čelik Zenica. Prenosimo vam šta je objavljeno povodom toga na klupskoj stranici:

„Ernes Mešinović je novi član košarkaškog kluba Čelik. Ovaj odlični, mladi krilni igrač dolazi iz škole košarke Kengur iz Zenice. Ernes je rođen 10.8.1997. u Zenici i visok je 205 cm. Ernese, dobro nam došao i želimo ti puno dobrih utakmica u Čeliku“.
„Mirza Keso je rođen 12.6.1995. u Zenici. Visok je 194 cm i igra na poziciji beka šutera. Iako je rođeni Zeničanin, odrastao je u Visokom i tu napravio prve košarkaške korake. Mirzin talenat ubrzo uočava KK Bosna i dovodi ga u svoje redove gdje Mirza prolazi sve mlađe kategorije i na kraju se uspjeva izboriti za seniorski tim, ali nikad za pravu priliku. Mirza, dobro došao u crno crvenu porodicu i želimo ti da u Čeliku pokažeš svu raskoš svog talenta“- objavili su povodom ovih transfera.

Inače, OKK Čelik je dobio nedavno i novi Upravni odbor. Za novog predsjednika kluba izabran je nekadašnji igrač ovog kluba Goran Bulajić, koji je u prethodna dva mandata bio član Upravnog odbora, inače istaknuti privrednik i aktuelni ministar u Vladi ZDK.

Osim Bulajića, u Upravnom odbor bit će još: dosadašnji predsjednik Kasim Sarajlić, dvojica predstavnika glavnog sponzora ASA Prevent Group Seid Muslić i Muhamed Vrabac, Eldin Vraće, te uspješni privrednici Edin Beganović, Adnan Šabani, koji su i u proteklih dana bili među glavnim finansijerima OKK Čelik. Za potpredsjednika ovog kluba imenovan je Adnan Šabani.
Ivan Opačak je novi sportski direktor, Damir Zeljković novi trener, a Josip Dujmović kondicioni trener.
Damir Zeljković prošle sezone bio je trener KK Bosna Royal.

U narednoj sezoni, 2015/2016, zenički klub takmičit će se u A-1 ligi KS BiH, čije takmičenje kreće narednog vikenda, 17./18.oktobra 2015.godine. A-1 ligu čine sljedeće ekipe:
OKK Čelik, Zenica
KK Orlovik, Žepče
KK Brčko distrikt,
KK Vogošća,
KK Turbina, Jablanica
KK Gradina Tešanj,
KK Promo Donji Vakuf,
KK Gradina Srebrenik,
KK Lukavac,
KK Burch, Sarajevo
KK Igman, Ilidža
KK Bosna Royal, Sarajevo
Donosimo parove prvog kola A-1 lige (17./18.10):
Čelik –Orlovik (17.10. u 19 sati Arena Zenica)
Bosna Royal – Igman (17.10. u 18 sati)
Burch – Gradina Srebrenik (17.10. u 19,30 sati)
Promo Donji Vakuf – Vogošća
Gradina Tešanj – Lukavac
Brčko Distrikt – Turbina

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno