Košarka

OKK Abeceda uspješnija u gradskom derbiju od KK Vukovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Abeceda uspješnija u gradskom derbiju od KK Vukovi – U sedmom kolu Lige Mladih ZDK snage su odmjerili gradski rivali OKK Abeceda i KK Vukovi Zenica. U dosta dobrim susretima u Areni “Husejin Smajlović” u sva tri susreta slavili su mladi momci iz OKK Abeceda.

Najmlađi igrači ove dvije ekipe, predpioniri (rođeni 2008. i mlađe) su odigrale zaista maestralan susret u kojem je pobjednik odlučen tek nakon produžetka.

Od početka susreta nijedna ekipa nije napravila veću seriju i igrala se egal utakmica. U trećoj četvrtini predpioniri Abecede se odvajaju na 7 razlike, ali ipak Vukovi predvođeni Jašarevićem i Mehićem utakmicu vraćaju u egal i na kraju nakon neizvjesne završnice odvode u produžetak. Ipak, u produžetku bolje se snašla ekipa Abecede koja je na krilima sjajnog Durmića slavila 48:47. Predpionire Abecede predvodio je Durmić sa 28 poena, dok su kod Vukova Jašarević sa 18 i Mehić sa 15 poena bili najbolji.

U pionirskom susretu pioniri Abecede su od prve minute pokazali kvalitet i stvorili dvocifrenu razliku na samom početku susreta koju su povećavali do kraja. Ekipu Abecede su predvodili sjajni Faruk Duvnjak koji je nastavio sa odličnim partijama ove sezone i u ovom susretu je postigao 47 poena. Pored Duvnjaka odličan je bio Kolar sa 30 poena. Kod Vukova najbolji je bio Behadarević sa 11 poena, a susret je završio pobjedom Abecede 117:45.

Kadeti ove dvije selekcije su odigrale svoj susret u odličnoj atmosferi pred velikim brojem gledaoca. U dosta tvrdoj igri i agresivnim odbranama u prvoj četvrtini ekipe su bile ravnopravne i igrala se dosta izjednačena košarka. U drugoj četvrtini zahvaljujući inspirisanom Nuhanoviću i odličnoj tranziciji OKK Abeceda odlazi na dvocifrenu prednost koju održava do poluvremena. U drugom poluvremenu kadeti Abecede povećavaju razliku i na kraju slave uvjerljivu pobjedu 114:68.

Ekipu Vukova u ovom susretu je predvodio Imamović sa 31 poenom, dok kod Abecede najbolju partiju je pružio Nuhanović sa 49 poena.

Kadeti Abecede trenutno imaju omjer od pet pobjeda i dva poraza u Ligi Mladih ZDK, dok kadeti Vukova imaju dvije pobjede i četiri poraza.

Pioniri Vukova zauzimaju peto mjesto sa četiri pobjede i tri poraza, dok su pioniri Abecede drugoplasirani sa šest trijumfa i samo jednim porazom.

Predpioniri Abecede i Vukova zauzimaju drugo, odnosno četvrto mjesto. Abeceda je slavila u svim dosadašnjim susretima, dok Vukovi imaju dvije pobjede i dva poraza.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno