Ostali sportovi

OKBIH- Bosanska elita: Tuka, Muzaferija i Džumhur na online Forumu sportista

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKBIH- Bosanska elita: Tuka, Muzaferija i Džumhur na online Forumu sportista – U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine danas je počeo online Forum sportista sa preko 40 učesnika, među kojima su aktuelni stipendisti OK BiH te eminentni sportisti poput Amela Tuke, Larise Cerić, Damira Džumhura, Razije Mujanović, Samira Avdića, Mesuda Pezera, Elvedine Muzaferije i drugi. 

U vrijeme pandemije online Forum je jedan od načina da budemo zajedno, a da poštujeme mjere koje su izrekli nadležni organi. Forum ima za cilj edukaciju te aktivaciju i motivaciju sportista za trening, razmjenu iskustava o načinima treniranja tokom pandemije, kao i uvezivanje sportista  kako bi podijelili svoja iskustva i raspravljali o zajedničkim problemima s kojima se susreću”, kazao je Izet Rađo, predsjednik OKBiH.

On je dodao da je ovaj forum značajan i za Olimpijski komitet BiH  zbog poruka i preporuka koje ovakva vrsta aktivnosti može imati za širu javnost.

“Preporuke vrhunskih sportista  poslužit će nam kao idealna baza za diskusiju sa nadležnim ministarstvima i međunarodnim sportskim organizacijama. Forum će također poslužiti i za podizanje svijesti o edukacijskim projektima koje OK BiH realizuje u cilju jačanja vještina sportista za karijeru nakon aktivne sportske karijere”, pojasnio je Rađo.

Na Forumu su, kao predavači, danas učešće uzeli Mirsada Hukić, specijalista mikrobiologije, koja je govorila o sportu i pandemiji COVID 19 i Dragana Olujić, magistar nutricionizma, koja je pojasnila trendove u sportskoj prehrani.

Učesnici su se zahvalili OK BiH na organizaciji Foruma, a atletičar Amel Tuka kazao je kako je i on, kao i ostali učesnici, već nakon prvog predavanja stekao korisna saznanja te da se raduje nastavku Foruma, koji će trajati do 24. aprila ove godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno