Ostali sportovi

Agencija za antidoping kontrolu BiH u kampanji “Play Safe on Play True Day 2020”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine se, kao i svake godine do sada, pridružila globalnoj kampanji Svjetske antidoping agencije (WADA) za čist sport “Play Safe on Play True Day 2020”, koji se obilježava 9. aprila.

“Pozivamo i molimo sportistkinje i sportiste da poštuju sve naredbe i mjere nadležnih institucija u borbi protiv koronavirusa ujedno podsjećajući na značaj i važnost očuvanja čistog sporta, bez dopinga”, stoji u saopćenju Agencije za antidoping kontrolu BiH.

Od 2014. svakog aprila, WADA i cijela svjetska antidoping zajednica slave “Play True Day” kao posvetu sportu bez dopinga. Cilj kampanje je podizanje svijesti među sportistma, sportskoj javnosti i drugima o važnosti zaštite čistog sporta, ali ovaj put i potrebe poštivanja svih mjera u suzbijanju koronavirusa.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno