Ostali sportovi

Održano pojedinačno prvenstvo u šahu Osnovne škole „Miroslav Krleža“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 21.11.2023. godine, članovi Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica nastavili su sa projektom „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/24 godinu. Danas se održalo Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole (OŠ) „Miroslav Krleža“, obavjestio nas je Dino Marković NA, sudija i jedan od organizatora ovih prvenstava.

Pojedinačno prvenstvo OŠ „Miroslav Krleža“ igralo se po švicarskom sistemu od pet kola.

Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju škola na Ekipnom prvenstvu osnovnih škola Grada Zenica za školsku 2023/2024 godinu.

Na prvenstvu je učestvovalo 35 igrača. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Daris Osmanhodžić sa svih pet poena. Drugo mjesto pripalo je Imranu Arifoviću sa 4,5 osvojena poena. Treće mjesto zauzeo je Amir Plačo sa četiri poena.

Ekipu OŠ „Miroslav Krleža“ sačinjavaju: Daris Osmanhodžić, Imran Arifović, Amir Plačo i rezerva Adin Ćorić, te kod žena Zara Ibrahimagić i rezerva joj je Uma Delalić.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess- esults.com/tnr852175.aspx?lan=15&art=1&rd=5&turdet=YES

Direktorica prvenstva bila je Aida Habibović. Najbolje plasirani igrači dobit će diplomu od ŠK „Čelik“ Zenica. Turnir su uspješno sudili Vedad Šestić, Goran Trkulja IA i Dino Marković NA.

Nakon 18 odigranih prvenstava, ukupno je učestvovao 461 igrač.

E.Imamović

Foto D.Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno